Idrætsklasserne på Aakjærskole er en kæmpe succes - og derfor skal de flyttes til Brårup ...

Udgivet:23. maj 2023, 12.13

Læsetid:3 minutter

En forældregruppe har skrevet dette indlæg om idrætsklasserne i Skive. Foto: Steen Don

Af Per Mortensen Mette H. Axelsen, Dorte Wind Dahl. på vegne af en forældregruppe af nuværende og kommende idrætsklasseelever

SKOLER Efter sommerferien starter der elever fra 3 FORSKELLIGE KOMMUNER i den kommende 7. klasse!!!

Det må siges at være en bragende succes. Altså er der unge mennesker der har valgt at krydse deres egen kommunegrænse for at komme til Skive kommune - nærmere bestemt Aakjærskolen i Skive midtby.

Politikerne burde være jublende lykkelige over at kunne tiltrække elever fra vores nabokommuner der også har stærke koncepter på deres idrætsklasser.

Alle de kommende elever har set hvad de bliver tilbudt ved afholdte informationsmøder. De har måske også været på besøg på skolen og ikke mindst, har de afklaret hvad en kommende transporttid til Midtbyen vil betyde for både dem selv, deres idræt og ikke mindst deres familie. De har truffet dette tilvalg, fordi de har set det fantastiske miljø og arbejde der bliver lagt i disse klasser på Aakjærskolen.

De har set et fantastiske sammenhold på tværs af de tre årgange og den enorme udvikling hver atlet tager med sig herfra. Det har været et kæmpe trækplaster som i år har gjort, at ansøgerfeltet var til næsten 2 klasser!

Det er præmissen; det er det de unge mennesker har truffet et velovervejet valg om skoleskift ud fra.

Hvorfor skal denne boldt pludselig kastes op i luften, for at se om den holder når det rammer gulvet i Brårup? Er I sikre på at stykkerne er så store, at de kan samles op og sættes sammen igen. En reparation er ikke så værdifuld som en original.

Hvordan vil I sikre, at det intet mindre end FANTASTISKE TRÆNERTEAM, anført af Torben Brendholdt og Jacob Iversen følger med til Brårup? Vil I tvangsflytte dem ligesom børnene eller bliver de spurgt om de vil flytte med af egen fri vilje, og vil de det? Eller er det tanken at Brårup selv skaffer lærer til disse klasser og evt. et helt nyt koncept…? For så er det ikke hvad vores børn og måske kommende OL-atleter har sagt ja-tak til.

Som forældre til børnene i den nuværende 7.i, ser vi desværre hen imod, et skoleskift til Brårup i 9. klasse. Deres sidste og afgørende år i folkeskolen. Her vil de skulle forholde sig til nye lærer, nye omgivelser, nye måder at gøre ting på og nye ansigter samtidig med, at de vil skulle tage deres afgangseksamen fra folkeskolen. Hvis man oveni dette ligger, at denne årgang, er nogen af dem der har haft de største udfordringer med skolelivet pga. Corona-nedlukninger. Synes I så selv, at det er det gode Skole og børneliv man siger, vægter så højt i Skive kommune? Med enorme ændringer som de ikke selv har noget at sige i. Og beslutningen kan ikke engang være med begrundelse i, at Aakjærskolen præstere dårligt i alle de test og prøver der vurderes på.

Nej det er blot fordi man har besluttet at en del af skolen skal overgå til ældreområdet.

I skulle faktisk skamme jer over, at I som voksne mennesker er villige til at behandle vores børn sådan!

Nogle elever har været privilegeret blot at kunne fortsætte på Aakjær i idrætsklassen, men hvad med de og kommende elever der kommer langvejs fra med offentlig transport? For de fleste vil det give øget transporttid at komme til Brårup. Kan man overhovedet nå det, inden klokken ringer, hvis man først skal fra banegården/rutebilstationen, hvor man finder ud af at ekstra cyklen natten over er blevet stjålet…

Netop øget transporttid er det, man har i oplandet, har haft som mærkesag mod skolelukninger – hvorfor er dette mindre vigtigt for børn der jonglerer med mange timers træning og udvidet skoledage? Der er i forvejen langt fra Borbjerg, Stoholm, Breum og Glyngøre.

Som forældre til disse unge mennesker forventer vi, at politikerne der er valgt til at varetage HELE Skive Kommune og ikke kun deres eget lille lokalsamfund, om at vise dem så meget respekt, at man lægger beregningsforslagene på bordet, der viser at dette regnestykke går i plus.

Det vores politikere har gang i er en bekostelig affære for de mange, til gavn for de få.

Indlæser debat