Ulrik Wilbek vil have erhvervsliv til at puste liv i lufthavn

Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek (V), gør sit for at få gang i Karup Lufthavn og en rute til København.

Udgivet:12. januar 2023, 05.34

Læsetid:1 minut

Ulrik Wilbek er formand for Midtjyllands Lufthavn og borgmester i Viborg Kommune. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

9 måneder siden

KØBENHAVN Der er ikke fløjet nogen rutefly hverken til eller fra Karup siden starten af december.

Men det skal der laves om på.

Hvert fald hvis det står til Ulrik Wilbek (V), der er borgmester i Viborg Kommune og formand for Midtjyllands Lufthavn, som den formelt hedder.

Wilbek har opfordret det lokale erhvervsliv til at komme med garantier for, at man vil købe et vist antal billetter, hvis det skulle lykkes at finde en ny operatør til flyruten mellem Karup og København.

Det skriver TV Midtvest.

- Jeg håber på en forholdsvis stor opbakning. Vi har hørt fra mange, der er kede af, at ruten er blevet nedlagt. Så det er også nu, man skal vise, at man gerne vil bakke op om ruten, siger Wilbek til TV Midtvest.

9. december afgik det seneste fly fra Karup til København.

Det var flyselskabet Danish Air Transport (DAT), der stod for flyvningerne, men det stoppede, da selskabets aftale med Midtjyllands Lufthavn udløb.

Det skyldtes for få passagerer og for høje brændstofpriser.

Siden har lufthavnens bestyrelse - herunder altså Ulrik Wilbek - arbejdet på at finde en ny operatør af ruten mellem Karup og København. Der er deadline 1. april.

Hvis der ikke bliver fundet en ny operatør inden da, vil det være slut med ruteflyvninger fra Karup, siger Wilbek til TV Midtvest.

- Vi er ikke tæt på en afklaring. Vi forhandler med en mulig operatør, og vi har lidt flere stående bagved, som der måske kunne blive noget ud af, siger han til tv-stationen.

/ritzau/