Udtalelse skaber splid i Tarok-familien

Udgivet:27. september 2013, 11.53

Læsetid:1 minut

Arkivfoto

10 år siden

Brødrene Aksel Laursen, Skive, og Mogens Laur­sen, Bogense, ser med bekymring frem til filmen »Tarok - grib drømmen mens du kan«, der får premiere torsdag den 31. oktober i alle landets biografer.

- Det er da ikke sjovt at indrømme, at man i sin familie har en konflikt, men min fars eftermæle vejer tungere, lyder det fra Mogens Laur­sen.

Konflikten bunder blandt andet i, at hans bror, Jørn Laursen, i Folkebladet i mandags blandt andet sagde om den berømte hests sygdom og død:

»Min far gjorde en fejl - kan vi se i dag - han fortsatte med at fodre med højaktiv fodring, og Tarok tog nogle kilo på i løbet af januar. Som travhest var han næsten for tynd, men nu blev han forkert fed, blev McDonalds-fed, og så kiksede det med lever og nyrer, og der opstod en kraftig gæringsproces i hans mave.«

Det er den udlægning af Taroks sidste sygdomsforløb, der får Laursen-brødrene til at anklage Jørn Laursen for at nedgøre deres afdøde far, Karl Laursen, som de betegner som »en unik hestemand«.

- Vi i familien kan kun frygte Tarok-filmen, som Jørn totalt egenhændigt har gennemført sammen med filmfolket, tilføjer de.

Taroks faste dyrlæge, hesteeksperten gennem de seneste fire årtier, Hans Schougaard, Nørlund Hestehospital ved Them, slår fast, at Karl Laursen som fodermester var »fantastisk«.

Jørn Laursen ønskede i dag ikke at kommentere udtalelserne fra brødrene.

Artiklen Aksel og Mogens Laursen henviser til kan læses her