Gå til hovedindhold
Lokalt

Afbrændingsforbud skyld i anderledes middelaldermarked: Show uden åben ild

17-07-2018 KL. 13:26
Empty

Dette syn kommer vi ikke til at se på Bispens Marked i år. Arkivfoto: Casper Jacobsen.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er svært at forestille sig middelalderen uden åben ild, som var et uundværligt element for smeden, bageren og hofnaren, der sluger ild for at underholde kongen.

Men det totale afbrændingsforbud i hele landet på grund af tørke gælder også Spøttrup Borg, der snart afholder sit årlige middelaldermarked - Bispens Marked - 23. til 28. juli.

- Det er jo et forbud, som vi tager meget seriøst og som selvfølgelig lægger en begrænsning på markedet, siger museumsinspektør Sam Wullum.

- Vi er meget påpasselige med ikke at sætte ild til noget som helst, fordi det er knastørt, siger Sam Wullum om området ved Spøttrup Borg, der er ved at gøre klar til det store rykind af mange tusinde besøgende, som kommer for at opleve markedets levendegørelse.

Smedje uden esse

Mange værksteder på markedet bruger normalt åben ild og kokkererer over bål.

Og gøglerne plejer at jonglere med brændende fakler.

Riddernes våbensmed har normalt gang i åben ild og varme gløder i essen, mens han banker det glødende jern ud på ambolten.

Sådan bliver det ikke i år. Men folkene i smedjen vil stadig være til stede med alt deres værktøj og fortælle om, hvordan de arbejder, lyder det fra Sam Wullum.

Selv om markedet helt bestemt får en anderledes karakter i år, er der stadig god grund til at besøge markedet, understreger Sam Wullum.

DM i kampsport

Der vil stadig være musik, shows og gøgl.

Og der vil stadig være DM i middelalderkampsport, hvor der er mulighed for at opleve riddere i drabelige kampe med sværd, skjold og morgenstjerner.

Og skal man finde lidt positivt ved afbrændingsforbuddet må det være, at man i år kan besøge Bispens Marked og forlade det igen uden at lugte langt væk af bål.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag Kæmpe fremmøde: Fjernvarme-bestyrelse ville fritages for ansvar, men trak forslag

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland