Gå til hovedindhold
Kultur

Aflysninger vælter ind: Kæmpe gymnastikopvisning aflyst og kommune aflyser arrangementer

09-03-2020 KL. 14:18
Empty

Arkivfoto: Benjamin Christensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Hele næste lørdag skulle have stået i gymnastikkens tegn i Kulturcenter Limfjord, hvor DGI Midtjylland skulle have haft sin traditionelle forårsopvisning.

Det plejer at være en opvisning, der trækker langt flere end 1000 deltagere.

- Myndighederne har meldt klart ud, at arrangementer med flere end 1.000 personer tilstede skal aflyses pga. Covid-19. I DGI følger vi naturligvis altid myndighedernes anbefalinger og retningslinjer, skriver DGI Midtjylland på sin hjemmeside. Det betyder, at forårsstævnet i Skive er aflyst, og DGI Midtjylland forudser, at flere arrangementer vil blive aflyst

Også Skive Kommune lukker nu ned for blandt andet fælleskommunale idrætsarrangementer, skolefester og valgfag på ungdomsskolen i Skive, der samler børn og unge fra forskellige skoler i Skive Kommune.

Skoler er blevet anbefalet nøje at overveje, om de skal gennemføre morgensang eller lignende, hvor en stor flok elever står tæt sammen.

Dermed skærper Skive Kommune igen forebyggelse af spredning af smitte med coronavirussen.

Ungdomsskolen-Skive har valgt at aflyse en lang række arrangementer - herunder det årligt tilbagevendende åbent hus-arrangement den 19. marts, den kommende biomaraton, en weekendcamp. Dermed kommer ungdomsskolen til at skære kraftigt i skolens aktiviteter indtil videre.

- Ungdomsskolen lukker ned og sætter mange aktiviteter på pause resten af marts. Som kommune tager vi anbefalingerne fra Sundhedsstyrelsen, når det gælder coronavirus, meget alvorligt. Vi gør, hvad vi kan for at løfte vores ansvar i denne sammenhæng, siger Jan Lund-Andersen, der er direktør for Kultur- og Familieforvaltningen.

Forvaltningen kan ikke give en samlet liste over aflyste aktiviteter, da de enkelte institutioner selv skal tage affære på basis af den vejledning, forvaltningen sender.

I fredags gav statsmister Mette Frederiksen bsked om, at arrangementer, der samler flere end 1000 mennesker, bør aflyses. Der kom også anbefaling af forholdsregler ved større arrangementer, som samler færre end 1000 deltagere. Og dén afbefaling har Skive Kommune altså fulgt op på. Skive Kommune følger retningslinjerne på Sundhedsstyrelsens hjemmeside Coronasmitte.dk.

I fredags sendte Skive Kommune en administrativ medarbejder i hjemmekarantæne i 14 dage, efter Sundhedsstyrelsen ændrede på anbefalingerne til, hvornår familiemedlemmer til personer, der har rejst i risikoområder, skal i karantæne. Der er altså tale om en medarbejder, der har et familiemedlem, der har været i et af risikolandene, når det gælder coronasmitte. Siden fredag har Skive Kommune sendt yderligere to medarbejdere i hjemmekarantæne, da de også har familiemedlemmer, som kan have været i nærheden af coronasmitte.

Risikoområderne er stadig de Norditalienske regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte, Veneto, Valle d’Aosta og Marche, Kina med undtagelse af Hongkong og Macao, byen Daegu og provinsen Gyeongbuk i Sydkorea og Iran.

Udenrigsministeriet tilføjede mandag en række lande, man skal være særlig opmærksom efter hjemrejse fra: Det øvrige Italien, Hongkong, Singapore og Tyrol i Østrig, der er udpeget om område med lokal smittespredning.

Mandag klokken 13.30 oplyste Sundhedsstyrelsen, at 1.022 personer i Danmark er blevet testet for coronasmitte, 59 ér blevet ramt af coronavirus, og 770 i Danmark er i karantæne, da de kan have været udsat for smitterisiko.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland