Gå til hovedindhold
Erhverv

Aflysningerne vælter ind: Restauranter vælger take away som en nødløsning

17-03-2020 KL. 06:59
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Ingen gæster og ingen madordrer til selskaber resten af marts.

Coronakrisen gør ondt på de lokale restaurationer.

Blandt andre har Højslev Kro fået aflyst alle selskaber frem til påske, og derfor har indehaver Claus Engmann været nødsaget til at skære ned i arbejdsstyrken.

- Jeg har sendt tre medarbejdere hjem, for der er ingen selskaber at levere mad til, og der er ingen overnattende gæster. Alt er væk, og det er meget voldsomt, siger Claus Engmann.

Hvert år til nytår sælger Claus Engmann og Højslev Kro omkring 1500 take away-kuverter, men han har aldrig gjort det i hverdagen.

Men i sidste uge tog han den nødløsning i brug.

- Når der ingen omsætning er, gælder det om at tænke ud af boksen, og det her er et forsøg på at minimere skaderne og komme igennem den her krise. Men det er slet ikke noget, der kan ændre det store, men på den anden side er vi nødt til at gøre et eller andet, for der er dælme lang tid til efter påske, siger Claus Engmann, der mandag solgte 50 thaigryder til aftensmad.

Claus Engmann er langt fra den eneste restauratør, der har kastet sig ud i take away eller levering af mad i forsøget på at overleve krisen.

Flere ser det som en nødvendig nødløsning, så der kan komme lidt omsætning gennem virksomheden.

Blandt andre Sanne Nielsen fra Spændende Mad i Jebjerg.

- På to dage gik jeg fra at have en fyldt ordrebog i marts til at have nul ordre. Og nu begynder vi også at kunne mærke april. Derfor tilbyder vi at komme ud med aftensmaden både i Nykøbing og i Skive, så vi kan få lidt omsætning, siger Sanne Nielsen.

Hun tilbyder ligesom Højslev Kro en decideret madplan for ugen, og folk skal bare bestille inden klokken 12.

Også hos A Hereford Beefstouw i Skive kommer aflysningerne i en lind strøm.

Det fik i søndags indehaver Thomas Hovgaard til for første gang nogensinde at kaste sig ud i take away-løsningen.

- Vi lavede en speciel menu, og vi fik udsolgt på et par timer, og derfor vil vi komme med flere take away-tilbud. Vi kommer til at lave pakker, som folk kan tage med hjem i hverdagen også. På den måde har vores folk noget at lave, og vi undgår, at alt for meget fra køleskabet bliver smidt ud, siger Thomas Hovgaard.

Charlottes Kødgryder fra Junget er vant til at levere mad ud, men i forbindelse med coronakrisen er Charlotte Filtenborg Jakobsen nu klar med en særlig drive in.

- Jeg har en gang om måneden kørt konceptet med en drive in, hvor folk kan hente dagens ret, men nu prøver jeg at gøre det hver dag. Og det gør jeg, fordi alt hos mig er aflyst frem til den 18. april, siger Charlotte Filtenborg Jakobsen.

Sallingsund Færgekro har også taget take away-løsningen til sig. Og det har indtil videre været en stor succes.

- Vi troede, at det var en engangsforestilling, da vi havde udsolgt lørdag, men det viser sig, at opbakningen fra området fortsætter, siger Jens-Peter Skov, der driver færgekroen på Mors.

Søndag meldte regeringen ud, at der var indgået en aftale med arbejdsmarkedets parter om at give en hjælpende hånd til de medarbejdere, der er i fare for at miste deres job på grund af corona-udbruddet.

Men den hjælp kan Claus Engmann og Højslev Kro ikke bruge til noget.

- Hjælpen med lønkompensation er møntet de større virksomheder, og det er jo klart nok, at man forsøger at redde de største virksomheder først. Men fakta er, at vi små og mellemstore virksomheder ikke kan bruge den til noget, og vi har brug for hjælp, siger Claus Engmann.

På søndagens pressemøde gav statsminister Mette Frederiksen udtryk for, at der nu vil blive arbejdet på hjælp til de små og mellemstore virksomheder.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland