Erhverv

Aftale med kommune giver lokal brugs millioner i ekstra omsætning

I flere år har Balling & Omegns Brugsforening leveret dagligvarer til vuggestuer, børnehaver, skoler og døgntilbud i det meste af Skive Kommune - lige bortset fra Nordsalling.

Og siden september i år kom Nordsalling så også med.

Så brugsen med hovedsæde i Balling dækker nu hele Skive Kommune.

Men det stopper ikke her.

Balling & Omegns Brugsforening er nu godt på vej til at indtage Viborg Kommune, først og fremmest Viborgs midtby, samt den vestlige del af kommunen.

Viborg Kommune har nemlig haft indkøb og levering af mindre fødevareindkøb under 1500 kroner i udbud og inddelt kommunen i fem »oste« på landkortet - Midt, Vest, Øst, Syd og Nord - som dagligvareforretninger kunne byde på.

Ifølge brugsuddeler Mikkel Janum i Balling kunne man max få ét leveringsområde.

- Vi har så valgt at byde på det største område: midtbyen, fortæller Mikkel Janum.

Og det valgt brugsforeningen fra Balling

Da der imidlertid ikke var nogen, der bød på Vest, fik de tilbudsgivere, som allerede havde vundet de fire andre steder lov til også at byde på Vest. Og vest gik så også til Balling & Omegns Brugsforening.

Varer køres ud fra Gedsted

For snart to år siden overtog Balling & Omegns Brugsforening Dagli’Brugsen i Gedsted, som var gået konkurs.

Og pakning, håndtering og udkøring af dagligvarer til institutioner i Viborg Kommune kommer reelt til at ske fra brugsen i Gedsted.

Mikkel Janum er tilfreds med de nye muligheder, der nu har åbnet sig mod Viborg.

- Det betyder rigtig meget, for det er omsætning, som vi ikke ville have fået i forvejen. Det er en ekstra omsætning til Gedsted, siger uddeleren, som slår fast, at den ekstra omsætning vil ligge i omegnen af op mod 2,5 millioner kroner årligt.

Købmanden i Løvel er også endt med at vinde to geografiske leveringsområder - nord og øst - mens Dagli’brugsen Frederiks skal levere til syd.

Aftalerne med Viborg Kommune træder i kraft 1. april 2021 og gælder i fire år.

PETER WELANDER

pew@skivefolkeblad.dk

Brugsuddeler i Balling Mikkel Janum har sendt sin souschef, Daniel Hovgaard Nielsen (t.h.) til Gedsted for at drive forretning i det vesthimmerlandske. Arkivfoto