Lokalt

Akutbil i Skive erstattes af opgraderet ambulance

Region Midtjyllands regionsråd besluttede tirsdag at erstatte tre akutbiler i Skive, Ringkøbing og Tarm med en døgnbemandet akutlægebil i Ringkøbing-Skjern Kommune og en opgraderet ambulance i Skive.

En ambulance i Skive vil fremover altid have en narkosesygeplejerske eller en paramediciner, en specialuddannet ambulanceredder, med. Beslutningen om bemandingen af ambulancen i Skive træffer politikerne, når mulighederne er blevet undersøgt.

De tre akutbiler, som nu nedlægges, er bemandet med en ambulanceredder og en narkosesygeplejerske. Når de rykker ud, rykker der altid samtidig en ambulance, en akutlægebil og eventuelt en akutlægehelikopter, som Skive har en af, ud.

Ændring af beredskabet og teknologisk udvikling og få udkald af akutbiler gør, at Region Midtjylland nu nedlægger de tre eneste akutbiler, regionen har. Desuden kommer regionen til at spare syv millioner kroner årligt på manøvren.

Regionsrådet godkendte minus én stemme fra en Venstremand fra Østjylland.

Olav Nørgaard (V), Hald, og Claus Kjeldsen (S), Skive, stemte også for. De kræver dog, at responstiden på hjælp ikke forringes.

- Vi får altså et udrykningskøretøj mindre i Skive, så det kan blive svært at opretholde responstiden, siger Claus Kjeldsen.

- Det er Nordsalling, som kan få et problem. Akutbilen i Skive kommer hurtigere til Nordsalling end ambulancen, som har længere vej, siger Olav Nørgaard.

De to mener, ambulancen i Skive skal opgraderes med paramedicinere - ikke narkosesygeplejersker.

- Operationsafdelinger bløder, fordi de mangler operationssygeplejersker. Derfor mener jeg, vi skal beholde narkosesygeplejersker dér og bruge paramedicinere i ambulancer, siger Olav Nørgaard.

Claus Kjeldsen mener, der altid skal være en paramediciner med, når en ambulance rykker ud, uanset hvor den rykker ud fra.

Der er endnu ikke sat tidspunkt på ovennævnte ændringer.

Akutbilen i Skive kan snart være fortid. I hvert fald anbefaler en rapport, der er lavet for Region Midtjylland, at akutbilen i Skive nedlægges. Foto: Lindy Jørgensen