Gå til hovedindhold
Sport

Alle SIK-spillere har sagt ja til midlertidig kontraktforlængelse

19-05-2020 KL. 09:03
Empty

Selv om de begge er ude med eftervirkningerne af hjernerystelser, får både Mathias Bersang (til venstre) og Mathias Pedersen forlænget deres aftaler med SIK i en måned.
Arkivfoto: Brian Laursen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I løbet af kort tid vil Skive IK’s sportschef Rasmus Brandhof have underskrevne kontraktforlængelser med ikke færre end 14 spillere. Det er i hvert fald fornemmelsen øverst i klubbens sportslige ledelse, efter spiller-repræsentant Mikkel Vendelbo telefonisk har været i kontakt med alle de holdkammerater, som har kontraktudløb med udgangen af juni.

Til den tid er sæsonen imidlertid ikke spillet færdig. Det er den først knap en måned senere som resultat af coronakrisen.

Men for at klubberne ikke risikerer at stå med for få spillere ved halvårs-skiftet, er Spillerforeningen og Divisionsforeningens Arbejdsgiverforening blevet enige om, at spillere med udløb skal tilbydes en midlertidig forlængelse på en måned.

- Og hos os har alle sagt ja. Det er den melding, jeg har fået, siger Rasmus Brandhof.

Aftalen betyder, at samtlige spillere med kontraktudløb skal tilbydes en forlængelse, så de er ansat yderligere en måned på samme vilkår som tidligere. Siger bare én af spillerne i en trup nej, falder alt til jorden, og så skal der i stedet forhandles individuelt, forklarer Rasmus Brandhof.

- Vi hæfter kollektivt for aftalen, så længe spillerne gør. Hvis en enkelt spiringer fra, annulleres den.

I SIK’s trup er tre spillere, som har udløb og definitivt ikke bliver en del af sæsonafslutningen på grund af skader. Det er anfører Christoffer Østergaard, som ødelagde et knæ tidligere på foråret i udekampen mod Nykøbing FC, og så er det Mathias Pedersen og Mathias Bersang, som begge har været ude i næsten hele sæson med eftervirkninger fra hjernerystelser.

Men også de er på en aftale en måned længere, hvis altså holdkammeraterne siger ja til at blive.

Det forventer Rasmus Brandhof. Og skulle én springe fra med håbet om at kunne forhandle sig til en bedre aftale i en måned, er beskeden klar:

- Så siger vi farvel og tak.

Ingen spiller, som siger nej tak til en forlængelse for juli, kan skifte til en anden klub og færdiggøre sæsonen der. Så hvis der skal løn ind på kontoen, er der ingen vej uden om en midlertidig aftale.

De nye aftaler skal underskrives senest 7. juni.

Rasmus Brandhof har ingen underretninger om, at en eller flere af de spillere, som har udløb, har lavet aftaler med en ny klub efter sommerferien. Men han vil vente lidt endnu med at åbne dialogen med de folk, han gerne ser bliver i klubben i en længere periode.

Og så har han ingen planer om at skabe røre i andedammen ved at tilbyde aftaler til spillere i de klubber, SIK konkurrerer med om at undgå nedrykning.

- Nej, vi er nødt til at spille med fairness. Det håber og tænker jeg også, de mener i de andre klubber, siger han.

De 14 spillere med udløb 30. juni er Christoffer Østergaard, Jacob Dehn, Nicolai Dohn, Jacob Vetter, Mathias Pedersen, Mathias Bersang, Kenneth Nielsen, Mikkel Vendelbo, Jeppe Mogensen, Lasse Andersen, Sebastian Grønning, Frederik Mortensen, Mathias Bonde og Sebastian Buch.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland