Gå til hovedindhold
Lokalt

Altan-sag trækker ud: »Det er en meget kompliceret sag«

08-11-2018 KL. 08:19
Empty

Politikerne kommer til at tænke på stærekasser og euro-paller, når de ser den ulovligt opsatte altan på en ejendom i Adelgade i Skive.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Selv om man laver noget ulovligt, mister man ikke sin retssikkerhed.

Når man ansøger om at få gjort det ulovlige lovligt, har man krav på at få behandlet sin ansøgning.

Det fremhæver Jens Peder Hedevang (V), formand for Skive Kommunes udvalg for teknik og miljø, i sagen om en ulovlig opsat altan på en ejendom i Adelgade i Skive.

Her opsatte Hans Jørgen Stærk, ejer af udlejningsejendommen, i sommeren 2017 en altan på en ejendom uden at søge byggetilladelse. Naboer klagede, hvorefter Hans Jørgen Stærk søgte byggetilladelse.

Naboerne klagede over, at de ville få støj og indblik til deres boliger fra altanen, selv om den blev rettet. Herefter bad Skive Kommune den 9. april i år Hans Jørgen Stærk om at fjerne altanen.

Det medførte, at Hans Jørgen Stærk sendte endnu en ansøgning til kommunen. Naboerne meddelte herefter Skive Kommune, at den foreslående ændring af altanen ikke vil ændre de gener, de har af den.

I august meddelte Skive Kommune naboerne, at sagen også er blevet sendt til vurdering i Skive Kommunes plan-afdeling, da den ud over bygningsreglementet også er omfattet af Skive Kommunes lokalplan for facader i Skives bykerne.

Her har man konkluderet, at altanens udformning er i strid med lokalplanen. Men sagen er endnu ikke afgjort, mere end et halvt år efter Skive Kommune bad Hans Jørgen Stærk om at fjerne altanen. Planafdelingen venter stadig på et udspil fra Hans Jørgen Stærk.

- Det er en meget kompliceret sag. Jeg ved, at Skive Kommune blandt andet også skal have afklaret noget med lysindfald i nabolejligheder som følge af altanen. Jeg kan ikke sige, hvordan sagen ender. Det skal vi som politikere ikke blande os i - det er embedsmænds opgave, siger Jens Peder Hedevang.

Anders Bøge (SF), medlem af Udvalget for Teknik og Miljø, siger, altanen minder ham om euro-paller.

- Jeg synes, at den, der opfører noget ulovligt, får rigelig med spillerum i denne sag, og dem, det går ud over, bliver undertrykt, siger Anders Bøge.

Stine Andersen er en af naboerne. Den indtil videre ulovlige altan er hæftet fast til den ejendom, hun er medejer af. Stine Andersen og hendes samlever har ikke hørt fra Skive Kommune den seneste måneds tid.

- Vi har sat noget op på vinduet i vores badeværelse, så man ikke kan se ind. Vores soveværelse er også tæt på altanen, så jeg tvivler på, vi undgår støj fra altanen, selv om man trækker den tilbage. Jeg synes ikke, denne sag bliver håndteret på en fair måde. Hvis Hans Jørgen Stærk har lavet en fejl, kan jeg ikke forstå, at den altan stadig er der, siger Stine Andersen.

Men hun og hendes samlever må altså væbne sig med tålmodighed her snart halvandet år efter, Hans Jørgen Stærk fik altanen sat op uden at søge om byggetilladelse.

Hans Jørgen Stærk har oplyst, at det var en fejl, han ikke i 2017 søgte om byggetilladelse. Han savner som Stine Andersen fremdrift i sagen.

- Ting tager tid - det gør det også for Skive Kommune. Du må tale med Skive Kommune om, hvorfor sagen ikke er blevet afsluttet, sagde Hans Jørgen Stærk forleden til Skive Folkeblad.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland