Gå til hovedindhold
Sport

Amazing Grace: Skive fH tog kæmpe skalp mod oprykningsfavoritterne

19-10-2018 KL. 21:20
Empty

Foto: Michael Hjorth Jensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Fredagens topbrag i Interfjord Arena i Skive blev lige så spændende, som man på forhånd kunne have håbet. De to hold, Skive fH og Fredericia HK, stod godt til hinanden, og det var hovedingrediensen bag et medrivende opgør mellem rækkens nummer fire og nummer to.

Fredericia er den helt hotte oprykningskandidat i 1. division, men Ole Bitschs mandskab havde ikke i sinde at give ved dørene.

Efter en halvskidt start, der sendte gæsterne i front 1-4, trykkede skibonitterne nemlig på speederen i en lang periode. Det gav udslag på måltavlen, hvor de røde tal viste 12-8 efter 23 minutter.

Fredericia virkede en smule groggy, men blev et par minutter senere hjulpet tilbage i kampen. En klodset udvisning til Skive fH, der fik sendt en mand for meget på banen, kickstartede en god Fredericia-periode, som de udnyttede optimalt. Således kunne de kort før pausesignalet bringe sig i front ved stillingen 12-13 efter en måltørke hos hjemmeholdet.

En storspillende Jeppe Kjærulff fik dog fire sekunder før tid stoppet blødningen og sendt de to hold til pause med 13-13.

Anden halvleg bød i de første 10 minutter på en ligelig fordeling af scoringer, som holdt kampen tæt. Men igen fik Skive fH iværksat en stærk periode, som betød, at de kunne bringe sig foran med tre mål, da der resterede 14 minutter.

Det fik Fredericia-træner Jesper Houmark til at kalde til timeout for at tale tingene igennem.

Umiddelbart havde det ikke den store effekt, og det lignede en knockout, da Skive med mindre end otte minutter tilbage var i front 23-20, samtidig med at Fredericia modtog to udvisninger lige i rap.

Skive fH fik dog ikke slået kapital af overtallet, og Fredericia fik i stedet skabt spænding igen, da forskellen blev skåret til et mål.

Hjemmeholdet havde imidlertid mere at give af, og med blot 75 sekunder tilbage at spille var tremåls-føringen genetableret.

Fredericia bankede en hurtig reducering i nettet, og da skibonitterne smed bolden væk med det samme i det efterfølgende angreb, var der igen unødvendig spænding om udfaldet.

Skive fH fik taget lidt tid af klokken, inden Ole Bitsch kaldte til timeout med 30 sekunder tilbage og med Skive i boldbesiddelse. Der skulle en afslutning til, og afgørelsen blev lagt i hænderne på Joshua Grace. Han takkede for tilliden ved at sende bolden i mål til slutresultatet 28-26 og fik dermed Interfjord Arena til at eksplodere i jubel.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Sport

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland