Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Analytiker: Trump kan presse Europa med ny rapport om biler

17-02-2019 KL. 19:50
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det amerikanske handelsministerium ventes søndag at offentliggøre en undersøgelse af, hvorvidt bilimport udgør en national sikkerhedstrussel for USA.

Rapporten kan give den amerikanske præsident, Donald Trump, mulighed for at presse europæerne på handelsområdet.

Går det som ventet, vil det være et nyt skridt hen imod at give Trump mulighed for - uden om Kongressen - at pålægge told på biler importeret fra Europa.

Ifølge Mikael Olai Milhøj, senioranalytiker hos Danske Bank, kan Trump i givet fald bruge rapporten til at føre den handelspolitik, han ønsker.

- Det gør det nemmere for Trump faktisk at føre den handelspolitik, han gerne vil. Det gælder også i forhold til at presse forhandlingsparter, for eksempel europæerne, på en måde, hvorpå han synes, han har noget 'power', siger Mikael Olai Milhøj.

- Hvis Trump ikke er tilfreds med, hvad der sker på handelsområdet med Europa, så giver den her rapport mulighed for, at han kan pålægge told på importerede biler, forventer han.

Donald Trump har allerede brugt nationale sikkerhedsspørgsmål til at indføre told på stål og aluminium.

Rapporten om biler kan få negativ betydning for forholdet mellem Europa og USA, vurderer Mikael Olai Milhøj.

- Hvis Trump går planken ud og faktisk pålægger told på importerede biler fra Europa, så forværrer det forholdet mellem Europa og USA.

- En handelskrig vil være meget længere henne. Det er noget, der tager tid. Men det er en af de risikofaktorer, der er, siger Mikael Olai Milhøj, der dog ikke forventer, at det kommer dertil.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Lokalt

Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive Glæde i Skive: Udvist mor og datter får lov at blive

Kultur

Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande« Bjerre og Danefeld i barsk debat om Skive Theater: »Skandale« og »løse påstande«

112

Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten Tiltalt for at dræbe 41-årig: Nu skal 23-årig skibonit for retten

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland