Gå til hovedindhold
Kultur

Angela og Jiatu skal finde et sted at bo til 100 unge i Skive: »Det lykkes hver gang«

07-05-2019 KL. 11:19
Empty

Angela Olmos fra Argentina og Jiatu Shi fra Kina er klar til at skabe opmærksomhed om Up With People-showet, så der ligger et færdigt ugeprogram klar til de 100 medvirkende, når de ankommer til egnen 27. maj. Foto: Thomas Johansen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Før organisationen Up With People 29. maj præsenterer deres store show i Kulturcenter Limfjord, skal meget gå op i en højere enhed. Derfor er de første allerede nu ankommet til Skive for at få alting på plads, inden de cirka 100 medvirkende fra 20 lande ankommer til Skive 27. maj.

En af de store opgaver, som de to frivillige, der allerede er kommet til Skive, skal tage sig af, er at finde indkvartering til de mange unge. En opgave, som Angela Olmos fra Argentina og Jiatu Shi fra Kina har gode erfaringer med at løse.

- Det er lykkedes hver gang på turnéen indtil videre, og Skive er sidste stop, fortæller Angela Olmos.

De to skal i hver by de kommer til have etableret et samarbejde med foreninger, skoler, velgørende organisationer og mulige sponsorer. Så budskabet om, at der skal bruges familier til at tage imod de mange unge, går sædvanligvis hurtigt fra mund til mund. Samtidig med at Up With People-folkene også tager kontakt til lokale aviser og benytter sig af de sociale medier som Facebook.

- Vi fortæller de mulige værtsfamilier, at de står foran en spændende oplevelse med mulighed for at skabe forbindelser, som vil holde i årevis. Det er også en stor oplevelse at kunne give sine børn at møde unge fra en anden kultur, fortæller Jiatu Shi fra Kina, som selv holder kontakt med alle de værtsfamilier, hun boede hos, da hun selv var en del af Up With People-showet.

Angela Olmos og Jiatu Shi har slået deres hovedkvarter op hos Ove Jepsen på Væselvej i Skive. Han har selv rejst med Up With People i 1980’erne og har arbejdet for at få organisationen til Skive. Nu da det er lykkedes, hjælper han fortroppen med at komme helt i mål med sponsorbidrag. Ove Jepsen er indehaver af firmaet Skive Ilt og Gas.

Ud over showet i KCL 29. maj vil Up With People også byde på nogle mindre »pop up-shows«, mens de opholder sig i Skive. Hele ideen med Up With People er nemlig kulturudveksling, og derfor er Angela Olmos og Jiatu Shi i gang med at finde ud af, hvordan organisationen kan »blande sig« i det lokale liv under opholdet.

- Der er tradition for, at vi samarbejder om nogle forskellige opgaver med lokale skoler og organisationer. Det kommer også til at ske i Skive. Hvad vi konkret kommer til at lave, er ikke helt på plads endnu. Men overordnet handler det om at arbejde sammen med lokalsamfundet for nogle gode formål, fortæller Jiatu Shi.

De medvirkende i Up With People er mellem 17 og 29 år og kommer fra 20 forskellige lande.

Man kan læse meget mere om Up With Peoples besøg i Skive på hjemmesiden upwithpeople.org/skive. Her kan man også se flere detaljer om at være vært for en eller flere af de unge medvirkende samt billetkøb og lignende.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland