Gå til hovedindhold
Lokalt

Angelica er vokset op i Sverige: - Mest tryg ved dansk corona-strategi

04-04-2020 KL. 13:59
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

36-årige Angelica Geerthsen flyttede til Danmark for 13 år siden. Hun bor i Vinde, men har stadig hele sin familie i Sverige. Derfor har hun også fulgt med i debatten om forskellen på håndteringen af corona-krisen i Sverige og Danmark på nærmeste hold.

Min holdning er nok den, at svenskerne har været lidt for slappe i deres måde at håndtere det på, siger Angelica Geerthsen.

- Jeg føler mig mest tryg ved den måde, situationen bliver håndteret på i Danmark, og jeg synes jo også, måden kurven over indlagte udvikler sig på, tyder på, at det virker, siger hun.

Familiemedlemmer i Sverige har til gengæld givet udtryk for, at danskerne er »skrappe« i håndteringen af corona-smitten.

Selv om der nu også er indført visse restriktioner i Sverige, kan børn stadigvæk gå i skole, man kan gå til frisør eller på bar og dyrke idræt på motionsniveau. Forsamlingsforbuddet blev dog for nylig skærpet så det nu gælder grupper på over 50 personer - mod tidligere 500.

I denne uge gav en svensk overlæge udtryk for, at man kan komme i den situation i Sverige, at man bliver nødt til at fravælge at behandle nogle af de smittede patienter, fordi der er risiko for mange syge på én gang.

Angelica Geerthsen er glad for både Danmark og Sverige. Men hun synes generelt, at forskellen på de to lande er større end som så. Det gælder både, når det handler om måden, vi opfører os på i forhold til hinanden og måden hverdagen er tilrettelagt på.

- Hos de svenske myndigheder er det ofte sådan, at man venter og ser, inden man handler. »Lad os nu lige se, hvordan tingene udvikler sig, og hvad de andre gør«, lyder det. I Danmark er man villig til at gå længere selv. I denne situation for eksempel ved at lukke grænserne, siger hun.

Angelica og hendes familie i Skive har ikke haft coronavirus tæt inde på livet i Danmark. Angelica, der arbejder som kontorassistent, er sygemeldt i øjeblikket og Jonas er også hjemme i disse uger. Han står som udgangspunkt for hjemmeundervisningen af deres otteårige søn.

- Han er lærer, så sådan må det være, smiler Angelica.

tj

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland