Gå til hovedindhold
112

Anholdt ved grænsen: Rumæner bag to tyverier i Salling blev genkendt

12-01-2018 KL. 10:01
Empty

Arkivfoto: Casper Jacobsen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En 22-årig rumænsk mand fremstilles i løbet af fredagen ved et grundlovsforhør ved Retten i Viborg sigtet for flere butikstyverier.

Den 22-årige blev torsdag anholdt ved den dansk-tysk grænse, da han var på vej til at forlade Danmark.

Sagen er et eksempel på, at overvågningsbilleder kan få betydning. Efter to butikstyverier i Salling den 6. december sendte politiet nemlig overvågningsbilleder ud til politiet i resten af landet. En politibetjent på Sjælland genkendte manden, der havde været anholdt og løsladt igen efter et butikstyveri i Karise på Sjælland.

- Det betød, at vi fik navn og alder på den pågældende og kunne efterlyse ham. På den baggrund blev han så anholdt torsdag, fortæller politikommissær Lars Mikkelsen fra lokalpolitiet i Skive.

De to indbrud i Salling fandt sted den 6. december kort efter hinanden. Først i Roslev mellem klokken 14 og 14.45, hvor der blandt andet blev stjålet fire flasker whisky til en værdi af 400 kroner pr. flaske. Et kvarter senere samme dag var det i Dagli'Brugsen i Durup, hvor der også blev stjålet spiritus og 36 barberblade.

Begge steder var to-tre unge mænd inde i forretningen. Ved butikstyveriet i Karise, som fandt sted senere, nemlig den 18. december, var der to unge inde i forretningen - og igen blev der stjålet spiritus.

Den 22-årige er også mistænkt for at have medvirket ved to butikstyverier i Rødbyhavn på Lolland.

Hvis den 22-årige tilstår, kan sagen ende med en straksdom allerede i dag fredag.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste 112

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland