Gå til hovedindhold
Ritzau Kriminalitet

Anklager beskylder lettisk mor for selv at forsinke udlevering

14-02-2020 KL. 14:35
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

En lettisk kvinde er selv årsag til, at det har trukket længe ud med at udlevere hende fra Danmark til Sydafrika.

Blandt andet med det argument beder en anklager fredag tre dommere i Østre Landsret om at forlænge fængslingen af Kristine Misane. Hun har tilbragt 431 døgn i Vestre Fængsel.

Letland har flere gange sendt appeller til danske myndigheder om at stoppe udleveringen til Sydafrika. Også nye henvendelser fra hendes advokater er blevet afvist. Rigsadvokaten har torsdag bestemt, at udleveringen står ved magt.

Retsmødet fredag skyldes, at en dommer i Københavns Byret 30. januar besluttede at løslade Misane. Denne afgørelse har anklagemyndigheden indbragt for landsretten.

- Hvis landsretten løslader Misane, har hun haft held til at kortslutte det internationale system, og det skal ikke ske, siger anklager Anders Larsson.

- Alle de skridt, Misane har foretaget, er egnet til at forsinke processen, tilføjer han. Samtidig anerkender anklageren, at hendes protester ikke har været ulovlige.

Derimod fastslår kvindens advokat, at fængslingen er ude af proportioner med den straf, hun står til i Sydafrika. Desuden er en frist på 30 dage i udleveringsloven igen blevet overskredet.

- Jeg vil blot fremhæve, at det jo ikke er sådan, at Kristine Misane synker i jorden i tilfælde af løsladelse. Sydafrika har jo mulighed for at rette henvendelse til Kristine Misanes hjemland, siger advokat Henrik Stagetorn.

Landsretten træffer afgørelse senere fredag.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland