Ritzau Indland

Antal coronaindlagte er det laveste siden november

Siden mandag er der bekræftet 809 nye tilfælde med coronasmitte, oplyser Statens Serum Institut (SSI) tirsdag i sin daglige opgørelse.

Opgørelsen dækker på grund af tekniske problemer dog kun over 21 timer og ikke de normale 24 timer, bemærker seruminstituttet.

Antallet af indlagte er siden mandag faldet med 21 til 163. Det er det laveste siden starten af november.

Med til historien hører dog også, at færre ofte udskrives i weekenden, hvilket betyder, at antallet af indlagte stiger.

Efter weekenden bliver flere udskrevet. Der ses derfor ofte et fald i antallet af indlagte i tirsdagens tal fra SSI.

De 809 nye smittetilfælde er fundet i 164.580 PCR-prøver. Det er de prøver, hvor man bliver podet i svælget.

Andelen af positive prøver i forhold til antallet af test giver en positivprocent på 0,49. Det er på niveau med de seneste par dage, hvor positivprocenten har været marginalt højere end den seneste tid.

Der er også foretaget 411.678 lyntest. Det er de test, hvor man podes i næsen. De positive tilfælde herfra indgår dog ikke i smittetallet.

Det skyldes, at der er større usikkerhed forbundet med svarene fra lyntest. Myndighederne opfordrer derfor til, at man får taget en PCR-test, hvis man er blevet testet positiv med lyntest.

Der er registreret yderligere et dødsfald hos coronasmittede. Dermed er i alt 2491 personer døde herhjemme, efter at de har været smittet med virusset.

I myndighedernes vaccinationsprogram er der nu 1.387.556 borgere, der har fået mindst ét stik med en coronavaccine. Det vil sige, at de har påbegyndt vaccination. Andelen svarer til 23,4 procent af befolkningen.

669.970 borgere har fået begge stik og er færdigvaccinerede. Det svarer til 11,5 procent af befolkningen.

/ritzau/

Antallet af coronaindlagte er nu det laveste i flere måneder. (Arkivfoto)