Erhverv

Arbejdsgivere efterlyser hænder: Lige så få ledige som før corona

<p>Der mangler igen arbejdskraft i nogle brancher</p>

Arbejdsløsheden i Skive Kommune er fra marts 2020 til marts i år faldet med 8,8 procent.

Dermed er ledigheden i Skive Kommune nu tilbage ved arbejdsløshedstal, der er lige så lave som før coronaen meldte sin ankomst og satte meget i stå.

Vestjylland - som når det handler om arbejdsløshedstal bl.a. omfatter Skive Kommune - kan i det hele taget igen pryde sig med landets laveste ledighed.

Og Skive kan med et ledighedstal på bare 2,6 procent fremvise den laveste ledighed blandt alle de syv vestjyske kommuner, som er omfattet af Det Regionale Arbejdsmarkedsråd i Vestjylland. Holstebro Kommune har 3,1 procent ledige.

Antallet af fuldtidsbruttoledige i RAR’s område er fra marts 2020 til marts i år faldet med 51 personer. Dermed er den vestjyske ledighed nu i gennemsnit nede på 3,3 procent af arbejdsstyrken.

På trods af de positive takter, ser formanden for Det Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR) i Vestjylland, Klaus Helmin-Poulsen, en række udfordringer. Blandt andet den, at der faktisk ikke er ret mange ledige, som står til rådighed for arbejdsmarkedet.

- Vi begynder så småt at kunne se effekterne på arbejdsmarkedet af den gradvise genåbning. Det er selvfølgelig positivt af flere mennesker kommer ud af ledighed og ind på arbejdsmarkedet, men allerede nu, hvor virksomheder er begyndt at have travlt og inden for flere områder, er det vanskeligt at få besat ledige stillinger, siger Klaus Helmin-Poulsen.

Trods corona mangler der arbejdskraft indenfor visse brancher, og ledighedstallene falder.