Gå til hovedindhold
Erhverv

Arbejdsløsheden falder: Skive har færrest ledige i hele Vestjylland

05-12-2019 KL. 10:55
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Når tallene måles i procent, så ligger Skive Kommune i top blandt vestjyske kommuner, når det gælder antallet af ledige personer.

Skive Kommune har 2,3 procent ledighed i procent af arbejdsstyrken.

Struer Kommune har 3,5 procent, mens Holstebro, Lemvig og Ringkøbing-Skjern kommuner hver har en ledighed på 2,4 procent.

Herning Kommune har 3,1 procent.

Fra oktober 2018 til oktober 2019 faldt ledigheden i Vestjylland med 161 fuldtidspersoner, hvilket svarer til et fald på 3,1 procent det seneste år.

Det er marginale ændringer, som er konstateret siden seneste opgørelse fra Regionale Arbejdsmarkedsråd (RAR), der står for udarbejdelsen af statistikken.

Vestjylland har således stadig landets laveste ledighed.

Udviklingen får formanden for RAR Vestjylland, John Hermansen, til at påpege nødvendigheden af, at Vestjylland samtidig får sikret tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft. Han siger:

- Vi skal udnytte vores momentum lige nu, hvor ledigheden er lav, og beskæftigelsen stiger. Det skal vi gøre ved at have et konstant fokus på kompetencebehov. Vi sætter derfor fokus på det virksomheds-opsøgende arbejde mellem systemerne for at rette blikke mod virksomhedernes kompetencebehov nu og i morgen.

I fem ud af syv vestjyske kommuner er beskæftigelsen steget, og antallet af fuldtidspersoner i job steg fra august 2018 til august 2019 med 339.

John Hermansen påpeger problemet med forgæves rekrutteringer i området og siger:

- Selvom beskæftigelsen stiger, er der stadig mange forgæves rekrutteringer i Vestjylland, og en stor andel af virksomhederne kan have udfordringer med at finde den rette medarbejder med det ønskede kompetenceniveau. Vi skal derfor samarbejde om at udvide og kvalificere arbejdsstyrken. Blandt andet ved vi, at social- og sundhedsområdet har rekrutteringsudfordringer. Derfor samarbejder vi om opkvalificering til området for at sikre den tilstrækkelige og kvalificerede arbejdskraft, der er behov for.

Skive Kommune ligger med sine 2,3 procent ledige solidt under landsgennemsnittet på 3,5 procent målt fra oktober 2018 til oktober 2019.

Fyn har i opgørelsen på landsplan det største antal ledige målt i procent, nemlig 4,1. Mens Skive sammen med Bornholm og Struer ligner »vindere«, når udviklingen måles i, hvor mange procent det er lykkedes at få ud af ledighedsstatistikken. Bornholm ligger på minus 18,5 procent, Skive minus 16,9 procent, mens Struer følger efter med 12 procent.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland