Debat

Arne pension – hvem skal betale?

Mine socialdemokratiske kolleger i byrådet Peder Christensen og Ruth Kristensen fortæller i sine læserbreve, hvor godt Arnes pension er for de nedslidte på arbejdsmarked og stiller spørgsmålstegn ved min bekymring omkring finansiering af denne pension samt økonomiske konsekvenser for Skive kommune.

Som formand for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget er jeg bekymret for de økonomiske konsekvenser for vores kommune, når Arne pension skal delvis finansieres af besparelser på Jobcentrene i kommuner. For Skive kommune betyder det, at vi skal spare 2,3 mio. i 2022, 5,9 mio. i 2023 og 8,6 mio. fra 2024.

I dag har vi den laveste ledighed i Danmark på 2,5 % og også de færreste langtidsledige på dagpenge i landet, fordi vi har velfungerende beskæftigelsesindsats, hvor vi hjælper de ledige tilbage på arbejdsmarked via jobåbninger som praktikker, løntilskud mm., som fører til ordinære jobs.

Når vi skal spare millioner allerede fra næste år kan vi ikke opretholde vores beskæftigelsesindsats på samme niveau som nu og i konsekvensen kan det betyde flere ledige i kommunen og hermed flere udgifter for kommunen.

Jeg vil ikke diskutere fordele og ulemper mellem Arne pension og seniorpension, som den tidligere regering har indført, men bare udtrykke min bekymring for finansieringsmodellen af Arne pension.

Med venlig hilsen

Goska Rasmussen,

Fmd. for Erhvervs- og Arbejdsmarkedsudvalget,

Havnen 16 A,

7870 Roslev