Gå til hovedindhold
Kultur

Arrangører afviser amatørfotograf: Pædofilidømt ikke længere velkommen

25-02-2020 KL. 11:46
Empty

Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Den 41-årige mand med bopæl i Skive, der fornylig blev sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 236 stk. 1, fordi han har overtrådt mindst et af sine forbud mod at tage kontakt til børn under 18 år, skal fremover ikke forvente varme velkomster i kulturlivet i Skive.

- Vi har børn og unge blandt vores gæster, og kan han ikke holde sig væk, skal vi nok hjælpe ham.

Det siger administrerende direktør for Kulturcenter Limfjord (KCL) i Skive, Knud Bjerre.

Heller ikke i Skive Theater, som KCL forpagter, vil den 41-årige mand, der har udgivet sig for at være »pressemand«, få adgang.

- Vi har seks-syv gange taget imod et tilbud fra ham om fotos, han har taget under standup og koncerter i teatersalen. Men det er heldigvis aldrig sket til forestillinger, der var for børn, siger Knud Bjerre.

Begge steder har direktøren nu taget skærpede forholdsregler for at sikre, at den 41-årige mand ikke får adgang.

- Vi kan for eksempel nægte ham adgang til badeland, og det er ikke længe siden, vi bortviste en gæst på grund af tyveri. Helt overordnet må jeg bare sige, at kan man ikke opføre sig ordentligt, er man hverken velkommen her eller der, slår Knud Bjerre fast.

Også ved de alkoholfrie fester i Aakjærhallen i Skive har forældre oplevet den 41-årige mand opholde sig nær indgangen, hvor han har forsøgt at skabe kontakt til deres børn.

- Vi afviser alle, der ikke har noget at gøre ved vores fester. Når folk afleverer deres børn og indtil de henter dem igen, passer vi godt på dem. Vi giver ikke uvedkommende lov til at komme ind og slet ikke til at fotografere.

Det siger Ludvig Thesbjerg, der i regi af Ungdomsskolen-Skive er ansvarlig for de populære fester.

Skive og Omegns Teaterkreds har ved flere lejligheder ladet den 41-årige mand fotografere ved deres forestillinger for voksne, men formanden, Ove Jensen, Skive, ønsker ikke at kommentere.

Nogle af den 41-åriges fotos fra forskellige begivenheder i byen har også været bragt i Skive Folkeblad, som han med jævne mellemrum sendte billeder til.

Foreninger og andre, der har fået billederne stillet til rådighed af den 41-årige, har efterfølgende indsendt dem som private foto til Folkebladet.

Det gælder især billeder fra den 41-årige mands nærområde i Skives midtby, og han har blandt andet fotograferet ved arrangementer for børnefamilier i regi af blandt andet Skive Bibliotek, Skive Handel og foreningen Skivemidt Mødes.

Da billederne blev bragt, var avisen ikke vidende om, at den 41-årige var dømt for pædofili - og der er ingen planer om at bringe mandens billeder i Folkebladet fremover.

Den 41-årige mand blev i 2016 idømt to år og seks måneders fængsel for misbrug af drenge under 18 år ved byretten i Kolding.

I den forbindelse fik han flere forbud, som omhandler kontakt med børn og unge under 18 år.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Kultur

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland