112

Årsag til arbejdsulykke: Kranarm faldt ned og ramte to personer

Heldigvis var der ikke tale om livstruende skader, da en 54-årig håndværker fra Balling og en soldat torsdag middag kom til skade i en arbejdsulykke.

Indsatsleder Jesper Ørum fra Nordvestjyllands Brandvæsen oplyser, at nogle håndværkere var i færd med at afmontere en kranarm, som faldt ned og ramte jorden og efterfølgende både en håndværker og en soldat.

- Soldaterne er heldigvis rigtig dygtige til førstehjælp, så de var hurtige til at få ham (håndværkeren, red.) fri og yde førstehjælp. I og med, at han var fri, da vi kom frem, var vores opgave egentlig løst, siger indsatslederen.

Selvom der også blev rekvireret en lægehelikopter, endte den ikke med at blive taget i brug.

- Lægerne fra helikopteren hjalp selvfølgelig på stedet, men han endte med at blive kørt til sygehuset i en ambulance, siger indsatsleder Jesper Ørum.

- Det er ikke livstruende og han er ved bevidsthed, lød det torsdag fra vagtchef Simon Skelkjær fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Ifølge Forsvarskommandoens pressevagt Lars Skjoldan blev en militæransat også ramt i forbindelse med arbejdsulykken.

- Der er ikke sket noget alvorligt med ham, og behandlingen endte med at blive i form af nogle isposer, siger Lars Skjoldan, der endnu ikke kender omstændighederne for ulykken.

Sagen er sendt videre til Arbejdstilsynet, som nu skal undersøge ulykken.

En lokal mand kom torsdag middag til skade i forbindelse med noget arbejde på Skive Kaserne. Ifølge politiet var mandens tilstand ikke livstruende, da han blev kørt på sygehuset.  Foto: Steen Don