Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Avis: Trump har ikke betalt indkomstskat i 10 af 15 år

28-09-2020 KL. 00:45
Der var mange hænder i luften, da præsident Donald Trump natten til mandag dansk tid holdt pressemøde. Han besvarede en del spørgsmål om valgkampen og om Joe Biden, mens de journalister, der gerne ville spørge til den opsigtsvækkende skattenyhed måtte råbe deres mange spørgsmål ubesvaret efter præsidenten, mens han forlod lokalet med ryggen til dem.
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I 10 af de seneste 15 år har USA's nuværende præsident, Donald Trump, ikke betalt indkomstskat.

Det viser hans skatteoplysninger for mere end to årtier, som avisen New York Times er kommet i besiddelse af.

I 2016, hvor forretningsmanden fra New York vandt præsidentvalget, betalte han 750 dollar i føderal indkomstskat, skriver avisen. Det samme er tilfældet året efter.

Den lave skattebetaling er ifølge avisen sket til trods for, at han frem til 2018 har modtaget 427,4 millioner dollar (over 2,7 milliarder kroner) fra sit reality tv-program og andre aftaler.

Den primære årsag til, at Trump ikke har betalt indkomstskat, er ifølge New York Times' oplysninger, at han har angivet at have tabt langt større beløb i sin forretningskoncern, end han har tjent.

Ifølge New York Times har Trump angivet over for det amerikanske skattevæsen, at han har haft tab for 47,4 millioner dollar (303 millioner kroner) i 2018.

Det til trods for, at han i en tidligere formueerklæring har meddelt, at han det år tjente mindst 434,9 millioner dollar (næsten 2,8 milliarder kroner).

Præsidenten selv betegner artiklen i New York Times som "fake news".

- Jeg har betalt en masse, og jeg har betalt en masse i skat på statsligt plan, siger Trump på en pressekonference natten til mandag dansk tid.

- De skriver kun negative historier, siger han.

Han forklarer, som han også har gjort tidligere, at hans skatteoplysninger er "meget komplekse", og at han ikke kan offentliggøre dem lige nu, fordi de angiveligt er under revision i skattevæsenet.

Efter at have besvaret enkelte spørgsmål om skat samt et par spørgsmål om andre emner, forlod Trump pressemødet, mens de mange journalister, der ikke fik ordet, råbte deres spørgsmål om skattesagen efter ham.

En advokat for Trumps koncern, Trump Organization, siger i en udtalelse til New York Times, at "de fleste - hvis ikke alle - de fakta ser ud til at være upræcise".

- I det seneste årti har præsident Trump betalt tocifrede millionbeløb i dollar i personskat til den føderale regering, skriver advokaten, Alan Garten, i et svar til New York Times.

Advokaten har ikke haft adgang til at se de skatteoplysninger, New York Times er i besiddelse af.

Trump har længe afvist at fremlægge sine skatteoplysninger.

Der har i årtier været tradition for, at amerikanske præsidentkandidater lægger deres selvangivelser åbent frem for offentligheden. Men det er ikke et krav.

Artiklen i New York Times kommer som en bombe i valgkampen. Der er kun lidt over fem uger, til at amerikanerne skal stemme ved præsidentvalget 3. november.

Meningsmålingerne viser, at Trumps modkandidat, demokraten Joe Biden, har et forspring over præsidenten.

/ritzau/

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland