Plastiknøgleringe og melormepandekager: En alsidig grøn dag i Glyngøre

Sansehave, plastikkunst og pandekager med melorme var nogle af aktiviteterne til børnefestival

3. august 2021, 15.07

Børnene kunne blandt andet smage pandekager med melorme i til børnefestivalen. Privatfoto

KLIMA Der var et varieret udbud af spændende aktiviteter, da der søndag blev åbnet for en børnefestival i Glyngøre. Ifølge projektleder Jannie Engberg fra Birk Denmark ApS blev det en dag med mellem 250 og 300 besøgende, som kunne blive udfordret på mange sanser.

De første 100 kunne bruge sanserne til en gratis is og en tur i sansehaven, hvor en tur på bare fødder skulle sætte fut i futterne blandt de spiselige planter, som kunne smages og lugtes til, udløste en pose med vild-med-vilje-blomsterfrø.

I løbet af dagen var der leg og affaldsopsamling kombineret med en konkurrence med flaskeposter ved vandkanten, og børnene kunne også lave havfruetasker af gamle fiskenet samt tasker og bordskånere af stofgarn. Glyngøre Børnehave og vuggestue sørgede for en masse genbrugs-t-shirts, som kunne upcycles til tasker/muleposer.

Børnene kunne også se, hvordan man kan lave affald fra havet om til nøgleringe og knapper, og så kunne børnene være med til at skabe en kunstnerisk installation af plastik.

Gamle t-shirts blev lavet til muleposer, og i løbet af dagen blev der også lavet tasker af fiskenet og smagte på spiselige planter og svaret på spørgsmål. Privatfoto

Dagen bød også på et insektbord, hvor man kunne smage på tørrede insekter og melormepandekager.

Eksperter i verdensmålene gik rundt på pladsen og svarede på spørgsmål og fik gang i tankevirksomheden med gode returspørgsmål og svar. På pladsen kunne man desuden finde oplysningsskilte med gode råd, information om C02-udledning, forskellige selvstyrede aktiviteter, udfylde madpyramiden, et klimasynder-træ, og en ønskebrønd, hvor børnene kunne smide ønsker for deres egen fremtid og arbejde med bæredygtighed i, en heldig vinder ved lodtrækning gik fra pladsen med et verdensmåls-smykke fra smykkefirmaet With love Darling. Frokosten blev nydt med en madpakke fra Limfjordens hus.

Det var ikke kun børn og voksne fra Glyngøre, der gæstede pladsen. Familier fra Silkeborg, Kolding, Ribe og Horsens var også kørt efter det, foruden et par tyske turister.

Indlæser debat...