Ikonisk DR-program bliver til intim teateroplevelse

Radioprogrammet "Tværs" har 50-årsjubilæum og hyldes af Aveny-T i en ny teaterforestilling med flere kendte navne på rollelisten.

Udgivet:28. september 2022, 11.19

Læsetid:2 minutter

Forfatter og socialrådgiver Tine Bryld var gennem 36 år vært på "Tværs". Efter hun stoppede, har blandt andre Sara Bro og Line Kirsten Nikolajsen været værter på programmet. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

FREDERIKSBERG Det er præcis 50 år siden, at radioprogrammet "Tværs" blev sendt for første gang på DR.

Gennem tre årtier var socialrådgiver Tine Bryld den hjælpende hånd, der lyttede og rådgav de unge, som anonymt ringede ind og delte deres historie om alt fra kærlighedskvaler og irriterende forældre til ensomhed og misbrug.

Selv efter Tine Bryld stoppede, er "Tværs" fortsat med andre værter, blandt andre Sara Bro og Line Kirsten Nikolajsen.

Som en hyldest til "Tværs" præsenterer teatret Aveny-T i samarbejde med DR en ny teaterforestilling, som skal danne et fortroligt rum i øjenhøjde med nutidens unge generation, lyder det i en pressemeddelelse.

- Ligesom de legendariske radioprogrammer, som har fyldt DR's sendeflade de sidste 50 år, bliver "Tværs" på Aveny-T et rørende, lyttende og åbent rum - en intim teateroplevelse, skriver Aveny-T i pressemeddelelsen.

- På scenen vil et hold af unge, talentfulde skuespillere gå i Tine Brylds fodspor og undersøge, hvordan vi egentlig lytter til hinanden. Her ønsker de at blive klogere på, hvilken betydning det har for et menneske at blive mødt og omfavnet, præcis som man er.

Blandt de medvirkende er skuespillerinden Lucia Vinde Dirchsen, der er kendt fra "Badehotellet" som fru Frighs datter, Bertha.

Også skuespillerinden Sofia Čukić, der er datter af Dejan Čukić, medvirker i forestillingen sammen med tre andre unge talenter.

- Med udgangspunkt i personlige fortællinger og egne forståelser af hvordan det er at være ung, fører de Tine Brylds mission fra 1972 frem til ungdommens teaterscene i 2022.

"Tværs" som teaterforestilling får premiere på Aveny-T den 22. oktober.

/ritzau/

Pressemøde om TV 2s ''Badehotellet'' sæson VII Skuespiller Lucia Vinde Dirchsen medvirker i teaterforestillingen "Tværs", som er inspireret af det ikoniske radioprogram. (Arkivfoto). Claus Bech/Ritzau Scanpix

Indlæser debat