Bortførere i Haiti kræver en million dollar per missionær

En væbnet gruppe, der menes at have bortført 17 nordamerikanere, forbindes med flere bortførelser i området.

19. oktober 2021, 23.41

Haiti befinder sig i en dyb tilstand af krise. Både politisk og økonomisk, men også sikkerhedsmæssigt. Gruppen, der står bag bortførelsen af amerikanske missionærer, har i månedsvis stået bag andre bortførelser i området mellem hovedstaden Port-au-Prince og grænsen til nabolandet, Den Dominikanske Republik (Arkivfoto).

KØBENHAVN Den væbnede gruppe, der lørdag bortførte 17 missionærer i Haiti, kræver en million dollar i løsesum for hver af de bortførte personer.

Det oplyser Haitis justitsminister, Liszt Quitel.

De 17 - en canadier og 16 amerikanere - havde netop forladt et børnehjem og var på vej mod lufthavnen i en bus, da de lørdag blev bortført. Blandt dem er seks eller syv kvinder og fem børn. Det yngste barn er bare otte måneder.

Haitis justitsministerium bekræfter, at det er den væbnede gruppe 400 Mawozo, der står bag bortførelsen.

Gruppen har i månedsvis stået bag andre bortførelser i området mellem hovedstaden Port-au-Prince og grænsen til nabolandet, Den Dominikanske Republik.

De bortførte personer var udsendt af den amerikanske kristne forening Christian Aid Ministries. Foreningen blev tidligt tirsdag kontaktet af bortførerne. Siden har de været i kontakt adskillige gange.

Ifølge Haitis justitsminister rådgiver FBI og Haitis regering den kristne forening i forhandlingerne.

Haiti befinder sig i en dyb tilstand af krise. Både politisk og økonomisk, men også sikkerhedsmæssigt.

I begyndelsen af juli i år blev præsident Jovenel Moïse dræbt af en gruppe bevæbnede mænd. I august blev over 2000 mennesker dræbt i et jordskælv.

Siden er sikkerhedssituationen i det fattige land forværret. Forekomsten af vold begået af kriminelle bander er taget til, og flere tusinde mennesker er fordrevet fra deres boliger.

/ritzau/Reuters