Peter Mygind om russiske fans: De har også brug for kærlighed

"Sommerdahl" er blevet en international succes, og krimiserien er blevet vist i cirka 40 lande. Heriblandt Rusland, hvor seere sender Peter Mygind beskeder.

Udgivet:03. juni 2023, 08.00

Læsetid:3 minutter

Laura Drasbæk spiller Marianne Sommerdahl i "Sommerdahl". Hendes karakter har tidligere været gift med Dan Sommerdahl, men danner nu par med hans bedste ven og kollega. (PR-foto)

/ Ritzau /

4 måneder siden

KØBENHAVN Krimiserien "Sommerdahl" er både blevet en stor succes i Danmark og mange andre steder i verden.

Serien, som udkom med sin fjerde sæson 14. maj, bliver sendt i cirka 40 lande - blandt andet Frankrig, USA og Mexico.

Særligt et land er kommet bag på skuespilleren Peter Mygind, som spiller titelrollen som ledende politiefterforsker Dan Sommerdahl i serien.

- Folk skriver til mig fra hele verden, fordi de sidder og ser "Sommerdahl" derude, fortæller han.

- Jeg får endda beskeder fra Rusland, hvor den også bliver sendt, men der har de også brug for kærlighed, lyder det fra Peter Mygind.

Den kendte skuespiller har været med i flere serier, som løber over flere år, ligesom "Sommerdahl" gør. Optagelserne til femte sæson er i øvrigt allerede i gang.

Han har blandt andet spillet Nikolaj i "Nikolaj og Julie", Michael Laugesen i "Borgen" og taxachaufføren Andreas Lund-Andersen i serien "Taxa". For Peter Mygind gør rejsen med samme karakter det kun mere interessant at spille rollen.

- I en længerevarende serie ved jeg ikke, hvor den rolle, jeg spiller, ender henne. Jeg ved eksempelvis ikke, om min rolle nogensinde finder kærligheden, om rollen får en depression eller bliver alkoholiker. Og det gør skuespillet enormt spændende, fortæller Peter Mygind.

Ifølge ham er "Sommerdahl" ikke en serie, som har mange ændringer i karaktererne og setuppet, men man følger deres personlige rejse gennem sæsonerne.

- Vi følger forsat Dan, Flemming og Marianne og den lille politistation i Helsingør i fjerde sæson, fortæller Peter Mygind.

Marianne Sommerdahl, som spilles af Laura Drasbæk, er chefkriminaltekniker hos Helsingør Politi og er skilt fra Dan Sommerdahl.

I serien danner Marianne par med Flemming Torp, som også er efterforsker ved Helsingør Politi og samtidig er Dans bedste ven. Rollen spilles af André Babikian.

Laura Drasbæk tror, at det netop er de vante karakterer og omgivelser, som gør, at serien også hitter i mange andre lande.

- Det er en krimiserie, som er god at se sammen med sin familie, fordi den har en lethed, som de mørkere krimier ikke har.

- Derfor tror jeg, at den skiller sig lidt ud og favner bredere, lyder det fra Laura Drasbæk.

"Sommerdahl" kan ses på TV 2 Charlie hver søndag. Afsnittet kan streames ugen forinden på TV 2 Play.

Fakta: "Sommerdahl" er en stor succes i ind- og udland

* Siden "Sommerdahl" første gang blev sendt 1. marts 2020, er krimiserien blevet solgt til mange andre lande.

* Der er blandt andet seere i Frankrig, USA, Sverige, Storbritannien, Grækenland, Australien og Senegal.

* I Tyskland har mere en tre millioner set første og andet afsnit af tredje sæson, som havde tysk premiere søndag den 16. april 2023.

* Herhjemme er serien oprindeligt produceret til seere på TV 2 Charlie. Men på TV 2 Play har en tredjedel af alle TV 2 Play-brugere under 50 år set tredje sæson af serien.

/ritzau/

Peter Mygind efter 29 år med sin kone: Jeg fik hovedet ud af røven Fans af "Sommerdahl" kan glæde sig over, at optagelserne til en femte sæson allerede er i gang. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix