Cykeltræt rytter stopper omgående hos coloQuick: - Jeg har hverken motivation eller lyst

Motivationen til endnu en sæson mangler hos Christian Spang Kjeldsen

7. januar 2022, 16.47

Christian Spang Kjeldsen har fået ophævet sin kontrakt hos Team coloQuick. Arkivfoto: Toke Hage

CYKLING Motivationen til de mange timers træning, der skal til for at være en del af den danske cykelelite, er ikke længere tilstede hos Christian Spang Kjeldsen. Derfor har den 19-årige silkeborgenser fået ophævet sin aftale med Skive-baserede Team coloQuick med øjeblikkelig virkning.

- Jeg er nået dertil, hvor jeg hverken har motivationen eller lysten til at investere den store mængde energi, både fysisk og psykisk, som det kræver at være med på det niveau, siger Christian Spang Kjeldsen i en pressemeddelelse.

Han nåede at være tilknyttet coloQuick i et år, hvor han blandt andet gjorde sig bemærket i det professionelle etapeløb Tour de Norway ved to dage i træk at være med i lange udbrud.

Han havde netop forlænget sin kontrakt for endnu en sæson, da han efter flere og lange samtaler med holdets ledende sportsdirektør Christian Moberg nåede til den fælles beslutning, at det mest fornuftige uden tvivl var at droppe cykelsporten i en periode.

- Jeg har længe gået med tanken om at holde en pause fra cykelsporten. Jeg havde fået den oplevelse, at livet var andet end cykling og også mistet motivationen og lysten til de lange træningsture, som er nødvendig for at være med på det her plan, siger Christian Spang Kjeldsen.

- Jeg er glad og lettet over, at jeg kan fortælle om mine tanker om det hele. Selv om det føles grænseoverskridende, er det rart at få talt ud, og jeg må tilstå, at jeg lige nu står som en meget lettet mand.

Løj for sig selv

Christian Spang Kjeldsen har haft beslutningen undervejs længe og erkender, han nok har været god til at lyve over for sig selv, da han for få måneder siden forlængede sin kontrakt. Da sæsonen var ved at være slut, kunne han nemlig godt mærke, at gnisten og lysten var begrænset.

Nu glæder han sig til at beskæftige sig med nogle af de ting, han tidligere har måttet vælge fra. Men samtidig slår han fast, at beslutningen om at tage en pause ikke har noget med hans nu tidligere hold at gøre.

- Jeg har virkelig fået en fin behandling i den sæson, jeg har kørt for coloQuick. Det er et kanon hold med gode holdkammerater, en dygtig og professionel stab og en ledelse med Moberg i spidsen, der virkelig har været god overfor mig, også i den periode, hvor jeg skulle træffe den svære beslutning om at stoppe.

Team coloQuicks ledende sportsdirektør Christian Moberg er ked af at sige farvel til Christian Spang Kjeldsen.

- Han har gennem det år, han har været tilknyttet coloQuick, været en superseriøs rytter, en god kammerat, og en glad og humørfyldt dreng, der virkelig ydede sit bidrag til stemningen på holdet, siger han og erklærer sig trods alt glad for, at han har hjulpet rytteren til at nå konklusionen, at det var bedre at stoppe end køre en sæson uden motivation.

Indlæser debat