Efter kampvalg: Skive Folkeblad har fået ny formand

27. september 2017, 13.16

34 år efter at han selv overraskende blev formand for Skive Folkeblad efter kampvalg, blev Poul Erik Christensen, Oddense, i aftes taber i en afstemning i bladets bestyrelse om formandsposten.

Ny formand blev Bent Dyrberg, 58 år, Skive, lektor på Skive College.

Generationsskiftet kom også til at omfatte næstformandsposten, hvor Ann Balleby, Lihme, uddannelseschef på Randers HF& VUC, afløser Villads Kristensen, Lem. Efter vedtagelse af nye vedtægter foregik formandsvalget i går for første gang på bestyrelsesmødet. Tidligere blev Skive Folkeblads formand valgt på avisens generalforsamling.

- Skive Folkeblad er og skal være avis for alle på egnen. Jeg betragter Skive Folkeblad som egnens største kulturinstitution. Bladets betydning for egnen som nyhedsmedie, debatforum, kulturbærer og en lang række andre ting, kan ikke overdrives, siger Bent Dyrberg., der er spidskandidat for Det Radikale Venstre ved kommunalvalget i november.

- Jeg vil holde mit politiske virke og bladet adskilt, siger Bent Dyrberg, der gerne ser, at borgere på egnen i højere grad kommer til at føle ejerskab i forhold til Skive Folkeblad

Poul Erik Christensen siger, at han »havde set det komme«:

- Klimaet i bestyrelsen har ikke været helt optimalt på det seneste, og jeg har flere gange selv overvejet at gå som formand, siger Poul Erik Christensen.