Bevar Annexet

Udgivet:31. januar 2023, 14.04

Læsetid:1 minut

Annexet og Little Italy. Arkivfoto

Af Anne Mette Hviid. Ballingvej 7 7800 Skive

1 måned siden

BEVARINGSVÆRDIG Jeg har fulgt debatten omkring Skivehus/Skivegaard/Annekset.

Der er mange muligheder for at få det charmerende hus, der er så historisk, til at fremtræde indbydende fra Sdr. Boulevard med kig til åen, hvis man fjerner Little Italy.

Man kan anlægge havesti, der får forbindelse til det fine stisystem ved åen. Samtidig fjerner man den misklædende mur med »pizza og burger tilbydes«. Det kan man jo også få alle andre steder.

Der kan eventuelt laves om til konditori i den ene ende og/eller madpakkehus for børn og voksne, der er på udflugt samt borde og bænke udendørs og historiefortælling.

Jeg vil i denne forbindelse henvise til forfatter Lars Novrup Frederiksen fra Sevel, der har udgivet to fantastiske historiske romaner om livet på Stubberkloster.

De handler blandt andet om en ung pige, Kristine, der bliver ufrivilligt anbragt dér og arbejder sig op til at blive priorinde. Det er sandfærdige fortællinger om bisper, konger og andet godt- og skidtfolk. De bruge dengang åen og vandvejene til at komme frem, i stedet for de dengang nogle gange ufremkommelige veje og stier.

Jeg har i øvrigt boet i annekset, da jeg var vikar i køkkenet, 1972. Herlige tidder.

Bevar Annexet. Det er en del af Skivehus. Og grunden til at der kom en købstad (by), der fik navnet Skive.

Indlæser debat