Gå til hovedindhold
Lokalt

Badevand er atter rent: Nu kan du hoppe i bølgerne igen

12-08-2019 KL. 12:55
Empty

Nu vajer igen et blåt flag over Virksund. Arkivfoto

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Så vajer det blå flag igen over stranden ved Virksund.

Skive Kommune måtte fjerne det og fraråde badning ved stranden fredag, efter en prøve af badevandet havde vist forhøjet indhold af tarmbakterier.

Lørdag blev der taget en ny prøve, og den viser igen meget fint badevand ved Virksund, der hele sæsonen har haft fine prøver.

Man vurderer, at den pludselige forurening kan skyldes heftige regnskyl i sidste uge. De kan få kloak til at løbe over og forurene vandløb og fjorde.

Hos Skive Vand kan man ikke på fjernkontrol se, at der skulle have været et overløb i Virksund i sidste uge.

- Vi kan heller ikke være sikre på, der ikke har været det. Der skal dog ikke så meget til at give udslag for tarmbakterier i en badevandsprøve. Hvis for eksempel en måge smider en klat i vandet, lige inden prøven tages, kan det give udslag, siger Mogens Nielsen, direktør for Skive Vand.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland