Gå til hovedindhold
Lokalt

Bagedyst på engelsk: Rikke fik sin andensidste plads - og lidt til

09-11-2019 KL. 21:01
Empty

Rikke Baun var kommet til teselskab med to engelske dommere og to danske dommere. Der var mere ros fra de danske end fra de engelske dommere til hendes scone og tærte. Foto: DR

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Jeg har nærmest rekorden i at have flest sidsteplads i træk og alligevel få lov at blive her, så kunne jeg nu bare få en andensidste plads i dag.

Sådan sagde Rikke Baun fra Kjeldbjerg i aftenens afsnit af »Den store bagedyst« på DR1.

I sidste uge var der lagt op til, at hun var i farezonen for at ryge ud af dysten, for i flere af bagedystens discipliner haltede hun lidt bagefter. Men hun slap med sit kageliv i behold og tonede derfor frem med sit store smil i bedste sendetid på DR1 i aften.

Denne gang skulle de sidste seks deltagere bage ud fra et engelsk tema, og første udfordring var at bage scones og en valgfri kage til et engelsk teselskab, hvor to engelske bagedystdeltagere var med til at bedømme kagerne. Den danske dommer Markus Grigo var glad for Rikke Bauns kager.

- Når jeg kommer til teselskab og vil have scones og små tærter, så er de her lige i øjet med størrelsen, sagde han til Rikke Baun.

Hver gang udsættes deltagerne for en hemmelig udfordring, hvor de nøje skal følge en opskrift eller en bagers anvisninger, men denne gang var udfordringen blevet krydret med en opskrift, hvor alle mål var i de engelske ounces, cups og pounds, og så måtte der gang i regnemaskinerne.

Det fik tv-vært Timm Vladimir til at spørge Rikke Baun, der til dagligt arbejder som revisor, hvordan hun havde det med det.

- Når jeg bager derhjemme, så tager jeg alle mine danske opskrifter og omregner dem til ounces, lød det dybt ironisk fra Rikke Baun.

Deltagerne skulle i den hemmelige udfordring bage en såkaldt »Battenberg cake«, som indeni er spækket med tern i gul og lyserød. Det krævede lidt målearbejde, da sandkagerne skulle skæres ud i de stænger, der skulle danne ternene i en skive kage.

Rikke Baun havde godt nok taget et centimetermål med i teltet, men brugte det kun til den grove opmåling.

- Min far har altid sagt, at øjemål er bedre end en linial. Jeg ved ikke, hvorfor han siger det, for det tror jeg det da ikke, at det er, sagde Rikke Baun med et hjerteligt grin, mens hun arbejdede videre.

I dommernes bedømmelse rakte hendes arbejde og resultat til langt mere end en andensidste plads. Faktisk blev hun nummer tre ud af seks.

Også i mesterværket, hvor deltagerne har mere frie hænder, klarede Rikke Baun sig fint i aftenens dyst. Kagen skulle betrækkes med fondant, og Rikke Baun havde valgt en kreativ løsning, hvor hun fik det til at se ud som om, at hendes kage var en chokoladekage med hvid glasur og citronskiver på toppen - alt sammen lavet i fondant.

Dommerne var begejstrede for hendes »Lemon drizzle cake« - både når det gjaldt udseende og smag.

- Du er sluppet godt af sted med det her. Og jeg kan virkelig godt lide smagene i den her. Der er en eksplosion af citron og friskhed i den her kage, roste Marcus Grigo og sendte Rikke Baun langt ud af farezonen og videre til næste program.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland