Gå til hovedindhold
Lokalt

Bagsiden af kæmpe succes: Vandlegeplads er slidt op

22-08-2019 KL. 14:09
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

På søndag bliver vandlegepladsen i Glyngøre taget op af vandet, og skal man derfor prøve en sidste tur på rutsjebanen eller et hop ud over kanten, så er det sidste chance på lørdag.

Men måske er det i det hele taget sidste chance for at prøve den populære vandlegeplads.

- Hvis vi ikke finder nogle midler nu her, så kommer den ikke i vandet igen næste år. Nogle af elementerne har vi allerede lappet på i år, men flydebroerne er nødt til at blive skiftet ud, hvis den skal i vandet igen, siger Lotte Bodilsen, der var initiativtager til at få etableret legepladsen for tre år siden.

Vandlegepladsen har haft et luksusproblem: Den har været for populær.

- Allerede første år stod det klart, at projektet var en succes med 2-3000 lokale besøgende og 5-6000 besøgende fra andre egne af landet. Tre år efter søsætningen er tallene imidlertid vokset til i alt 14-16.000 årlige besøgende, og meget tyder på, at der de kommende år kan komme endnu flere, vurderer Lotte Bodilsen ud fra blandt andet udlejning af redningsveste og våddragter og manuelle optællinger, som en af de lokale har lavet.

- Vi er på alle måder nået i mål med at skabe en aktivitet - eller nærmere en naturlig institution - for egnens unge. For både unge og ældre og familier er vandparken stedet, man mødes og har det sjovt og hyggeligt, og der er blevet skubbet mange sunde grænser for, hvad vandet kan bruges til. Men tusindvis af turister har også fundet vej til vandparken, ligesom det har øget antallet af gæstesejlere i havnen. Vi har også haft besøg af masser af skoler, efterskoler og idrætsklubber og af familier, som samles fra hele landet for at tilbringe en dag eller to i Glyngøre. Vi er selvfølgelig stolte af succesen, men vi er af samme grund helt klart udfordret på parkens fremtid, siger Lotte Bodilsen.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland