Gå til hovedindhold
Lokalt

Bamsejagt i byens gader holder børnene i gang

03-04-2020 KL. 23:14
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

 

Børn med søgende blikke og et kort i hænderne har været et almindeligt syn i Roslev i denne uge.

Årsagen er, at byen er blevet hjemsted for en stor bamsejagt, som aktiverer byens børn i stor stil.

Børn og deres forældre går rundt - med passende afstand til hinanden - og leder efter bamser, som beboerne i en hel masse huse har stillet frem eller hængt op i vinduer, forhaver, på tøjsnore og i carporte .

- Der er 73 adresser på det lille kort, som de går og kigger på, fortæller Ann Vibeke Jakobsen.

Hun har taget initiativet til bamsejagten sammen med sin datter, Pernille Jakobsen, som til daglig bor i Skive, men opholder sig hos sine forældre i denne corona-tid, hvor hun er sendt hjem fra sit job som pædagog.

Inspirationen kommer fra et tilsvarende initiativ i Italien.

- Min datter læste om det på nettet. Og så kiggede vi bare på hinanden og sagde »Det skal vi prøve, det der«, fortæller Ann Vibeke Jakobsen.

Hun er overrasket over, at så mange husstande meldte sig klar til at lægge bamser til initiativet, efter hun lagde et opslag om sin plan ud i en lokal Facebook-gruppe.

- Min mand sagde, at han troede, at tre interesserede ville melde sig. Jeg sagde 10, og min datter gættede på 13. Det endte så med 73 i stedet for, griner Ann Vibeke Jakobsen og fortæller, at henvendelserne bare blev ved og ved.

- Efterfølgende er der kommet en tre-fire husstande mere, som også gerne ville have været med, men dem kunne vi ikke nå at få på kortet, siger Ann Vibeke.

Hun glæder sig over den overvældende respons, som er blevet modsvaret af en mindst ligeså stor interesse for at jage bamser fra børnene og deres familier.

- Dagen efter bamsejagten begyndte, gik vi selv en tur rundt i byen, og vi så mange børn og forældre, der gik rundt med et stykke papir i hånden og kiggede efter bamser. Det var virkeligt sjovt at se, fortæller Ann Vibeke Jakobsen, der selv har nydt at se en masse mennesker komme forbi familiens vinduer for at se bamsen i vinduet.

- Nogle børn gider normalt ikke gå en tur, men vi har hørt fra flere, at det ikke er noget problem, når de deltager her, for børnene vil bare videre for at se efter bamser.

Super initiativ

Det bekræfter Kirsten Skou Alsbjerg, der sammen med sine børn har gået hele ruten over to dage.

- Vi sidder jo herinde og er lidt på den i forhold til at få tiden til at gå, og så er det her bare et super initiativ. Så får man ungerne lidt ud, og de brokker sig slet ikke over at skulle gå så langt, for de synes jo, at det er lidt sjovt, siger hun.

Bamsejagten i Roslev har også vakt opsigt i nabobyerne, og Ann Vibeke Jakobsen har blandt andet fået en henvendelse fra en anden by, hvor de gerne vil låne idéen fra Roslev. Og hun afviser heller ikke, at succesen kan blive gentaget i Roslev.

- Det ved man aldrig. Det kan være den genopstår til sommer eller til efteråret, siger hun.

Bamsejagten slutter på søndag.

 

 

 

 

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland