Sport

Banen bliver brugbar - men det kommer til at koste dyrt at varme den op

10 centimeter under græstæppet på Hancock Arena er der cirka to graders varme sådan en torsdag formiddag som i forgårs.

Stadioninspektør Holger B. Christensen har en app på sin telefon. Her kan han aflæse temperaturen i en dybde, hvor målerne ikke risikerer at blive smadret, når banen maskinplejes.

Højere oppe er det koldere. I overfladen er banen frossen efter flere dage med temmelig koldt vejr, og derfor forudser Holger B. Christensen også, at det bliver nødvendigt at tænde for det varmeanlæg, som blev lagt under græstæppet for godt tre år siden.

Hvor længe anlægget skal være tændt for at tø banen op og holde den frostfri, hvis vejret bliver ved med at lege vinter, afhænger af antallet af minusgrader. Men en uge til 14 dage med varme i de rør, som løber 40 centimeter under banen, er ikke skudt helt forbi målet.

- Man kan ikke bare tænde for en knap, og så er banen tøet op næste dag. Det er en længerevarende proces, siger stadioninspektøren.

Selv om det er Skive Kommune, som ejer Hancock Arena, så er det fodboldklubben, som skal betale for den strøm, varmeanlægget forbruger.

- En megawatt koster 500 kroner. Og hvis vejret er mildt, så koster det måske 1000 kroner i døgnet, men hvis der virkelig skal være knald på, så begynder det at løbe op.

Holger B. Christensen føler sig lige nu overbevist om, at banen bliver klar til, at SIK spiller første hjemmekamp mod HB Køge fredag den 19. februar.

- Jeg tror ikke, Skive Kommune vil forbyde SIK at spille dernede. Vi satser på, banen kan bruges, og vi vil sørge for at få den jævnet lidt. Men det er ikke godt at bruge en fodboldbane i februar, fordi græsset ikke er begyndt at gro, siger han.

Der er frost i det øverste lag af banen på Hancock Arena. Derfor bliver det formentlig nødvendigt at tænde for varmen, så der kan spilles fodbold på stedet om to uger. Og det koster. Foto: Steen Don