Gå til hovedindhold
Erhverv

Bankdirektør står til at få tocifret millionbeløb med sig efter fusion

30-09-2020 KL. 10:24
Empty

Peter Vinther Christensen (t.v.), der her er fotograferet under fejringen af sit 25 års jubilæum som administrerende direktør i Salling Bank, har fået fire års løn som fratrædelse-godtgørelse i forbindelse med bankens fusion med Sparekassen Vendsyssel. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Peter Vinther, direktør for Salling bank, får knap 11 millioner kroner med sig fra Salling Bank, hvis lokalbanken som forventet bliver slugt af Sparekassen Vendsyssel.

Det skriver mediet FinansWatch.

Ifølge FinansWatchs oplysninger, så står Salling Bank-direktøren til at få fire gange sin løn i 2019, korrigeret for et jubilæumsgratiale. Dermed hedder regnestykket 4 gange 2,7 millioner kroner. Og dermed lander hans vederlag på 10,8 millioner kroner. Det er det dobbelte af, hvad han ville have fået, hvis bankerne ikke stod til at fusionere.

Bestyrelsesformand for Salling Bank Per Albæk bekræfter aftrædelsesordningen over for Skive Folkeblad.

Han pointerer, at der er tale om en kontrakt som afspejler en almindelig kutyme omkring topchefer, da Peter Vinther for 26 år siden tiltrådte som direktør - og siden ansættelsen er steget støt og roligt i løn.

- Det, der er vigtigt at gøre opmærksom på, set fra mit synspunkt som bestyrelsesformand, er, at Peter har haft en aftrædelsesordning i henhold til den kontrakt, som er lavet helt tilbage i 1994, da han tiltrådte - med en mindre justering i 2005, siger Per Albæk.

Fusionerende bank betaler

Udgiften på de 10,8 millioner kroner - og øvrige udgifter i forbindelse med fusionen til for eksempel advokater, revisorer og udtrædelse af EDB-central - ændrer ikke på den pris, som aktionærerne i Salling Bank er blevet tilbudt for deres aktier, pointerer Per Albæk. .

- Der er ikke nogen aktionærer, som betaler for det her. Det er den fusionerende bank, der står med regningen, fastslår bestyrelsesformanden i Salling Bank om direktørens aftrædelse og øvrige omkostninger ved fusionen.

Per Albæk påpeger, at banken er værdisat til over 400 millioner kroner, og han ser Peter Vinthers aftrædelsesordning som en mindre del i alt det her, hvor vi altså taler om en transaktion til op mod en halv milliard kroner.

Fusionen, som aktionærerne i Salling Bank skal tage stilling til 27. oktober, skal dog blive til noget, for at Peter Vinther får pengene med sig. For ellers fortsætter han som direktør og mister dermed ikke sit job. Godkendelsen ventes dog at være en formalitet, da begge bankers bestyrelser og de større aktionærer støtter, at Sparekassen Vendsyssel overtager Salling Bank.

Det er ikke lykkedes at træffe Peter Vinther for en kommentar til denne historie.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland