Gå til hovedindhold
Erhverv

Bankdirektør stopper efter kvart århundrede: »Jeg støtter fusionen fuldt ud«

23-09-2020 KL. 10:30
Empty

Foto: Steen Don
salling bank generalforsamling i kcl 2017
peter vinther christensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

- Jeg støtter fusionen fuldt ud, og jeg er blevet spurgt, om jeg i et eller andet omfang kunne tænke mig at fortsætte. Men det har jeg sagt, at jeg gerne vil sige nej tak til. Fordi med den nye organisation, der skal laves med en ny regionsledelse, så er der nogen, som skal have lov til at få chancen i det. Det skal ikke være mig.

Ordene kommer fra Salling Banks direktør gennem 26 år, Peter Vinther Christensen. I en alder af 64 år vil han til at nyde mere tid sammen med sine børnebørn.

- Jeg går på pension. Jeg skal ikke ud at have et nyt, lønnet job. Jeg har haft topjob i den finansielle sektor gennem 34 år. Jeg vil prøve noget andet, og jeg har to vidunderlige børnebørn, som jeg rigtig gerne vil til at bruge en masse tid sammen med, siger Peter Vinther Christensen.

Han glæder sig over fusionen med Sparekassen Vendsyssel, som - hvis alle godkendelser landes - vil gælde fra den 28. oktober og samtidig gøre Salling Banks lokaler i Frederiksgade og Sparekassen Vendsyssels allerede eksisterende lokaler i Torvegade til et nyt regionskontor for det himmerlandske pengeinstitut.

- Det rent organisatoriske aftaler vi, når selve fusionen er vedtaget. Men det er rigtig gode lokaler. Der er overvejelser om for eksempel at samle alt erhverv i Torvegade, og det er der også, fordi vi skal have skabt plads i hovedkontoret i Frederiksgade, som bliver regionskontoret fremadrettet, og hvor vi skal have plads til folk fra Sparekassen Vendsyssel, siger Peter Vinther Christensen.

Hvad ville der være sket med Salling Bank, hvis ikke der skulle ske en fusion?

- Jamen, så ville vi være fortsat. Det tilbud, vi har fået, er kommet uopfordret. Man har venligt spurgt, om vi kunne prøve at arbejde på det. Jo mere vi arbejdede, desto mere kunne vi se, at det er så godt et tilbud, at vi har vurderet, det er bedre og mere sikkert, end det vi selv kunne have regnet hjem. Med vores planer for budgetter og forretningsplaner, hvis vi holdt dem op mod det tilbud, der ligger, så er det så godt et tilbud, at det skal vi simpelthen sige ja til. Man skal ikke holde fast i ting, bare fordi man selvfølgelig synes rigtig godt om det, og hvis man får et tilbud der er så godt, at det her skal det bare være.

Hvordan forventer du, at kunderne vil reagere?

- Nogle vil nok synes, det er ærgerligt. Men jeg er overbevist om, man ikke vil opleve noget som helst negativt over det her. Man vil møde langt hen ad vejen de samme medarbejdere. Sparekassen har også garanteret nul fyringer de første 12 måneder. Ambitionen er at få en endnu større markedsandel her, og det skal man jo bruge folk til, svarer Peter Vinther Christensen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Erhverv

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland