Trippelbogey koster dansker føring i amerikansk golfmajor

Nanna Koerstz Madsen er blandt de forreste ved PGA Championship i USA, men det kunne have været endnu bedre.

25. juni 2021, 03.05

Nanna Koerstz Madsens scorekort efter første runde af PGA Championship tæller syv birdies, to bogeys og en dyr trippelbogey.

GEORGIA Golfspilleren Nanna Koerstz Madsen har fået en fin start på majorturneringen PGA Championship i Georgia - men hun er nok ikke selv helt tilfreds.

Den 26-årige dansker gik torsdag sin første runde i to slag under par, hvilket rækker til en delt tiendeplads sammen med 12 andre spillere.

Det kunne dog have været endnu bedre for danskeren.

Koerstz Madsen kom flyvende ud til førstedagen og lavede syv birdies på sine første 14 huller. Kombineret med to bogeys gav det en score på fem slag under par, hvilket var to slag bedre end nærmeste konkurrent.

Men på danskerens 15. hul gik det helt galt.

Koerstz Madsen slog først sin bold i vandet, og siden rullede danskerens putt fra relativ kort afstand rundt på kanten af hullet. Det gav en trippelbogey, og Koerstz dumpede straks ned i stillingen, hvor hun dog stadig ligger pænt til med tre slag op til den førende amerikaner Lizette Salas.

I april leverede Nanna Koerstz Madsen et af sine bedste resultater i karrieren, da hun endte på en delt tredjeplads i årets første majorturnering, ANA Inspiration i Californien.

Hun tangerede ifølge Golfbladet det hidtil bedste resultat i en major af en dansk kvinde, siden Iben Tinning blev delt treer i Women's British Open i 2001.

Majors bliver generelt anset for at være de mest prestigefyldte turneringer inden for golfverdenen og er ofte også dem med flest præmiepenge på spil.

Også Emily Kristine Pedersen og Nicole Broch Larsen er med i PGA Championship, der afvikles frem til og med søndag.

De fik dog begge en relativt sløj start på turneringen ved at gå de 18. huller i henholdsvis seks og otte slag over par.

Emily Kristine Pedersen ligger på en delt 123.- plads, mens Nicole Broch Larsen er på en delt 146.- plads.

Der spilles ved majorturneringen i Georgia om 4,3 millioner dollar (26,8 millioner kroner), hvoraf 675.000 dollar (4,2 millioner kroner) går til vinderen.

/ritzau/