Ikke noget at komme efter

Udgivet:25. juni 2022, 06.38

Læsetid:2 minutter

AF Grethe Breum Hansen Hesthave Åbakken 7860 Spøttrup

PRÆSIDENTBESØG Obamas besøg her i Skive er uden sidestykke. Besøget er gennem de sidste par år, planlagt ned til mindste detalje.

Der blev kludret i et par ting som vore lokale arrangør naturligvis ikke var ansvarlig for, men også det blev løst på fornemmeste vis.

Kulturcentrets bestyrelse har utvivlsomt valgt den rette person til at stå i spidsen for kommunens kulturelle fyrtårn. En kapacitet der utvetydigt formår at varetage borgernes interesser.

I Brugsen forleden dag spurgte en bekendt mig om det overhovedet var muligt, at Spar Vest Fonden kunne være behjælpelig med billige billetter til Skive Gymnasium i forbindelse med Obamas besøg. Vedkommende mente ikke, at det var muligt fordi fondens vedtægter kræver, at der ansøges rettidigt før et bestyrelsesmøde.

Der var også andre anklager i forbindelse med Spar Vest Fondens arrangement i Obamas besøg, bl.a. noget med at det indirekte tvang Skive Kommune til at yde underskudsgaranti i samme forbindelse.

Jeg syntes at kritikken er aldeles uberettiget. Husk på, at borgmester Peder Chr. Kirkegaard tilstræber at gøre alt hvad der er muligt når Spar Vest Fonden byder ind med donationer til kommunale projekter som har værdi for den selvvalgte personkreds der sidder i Spar Vest Fondens bestyrelse.

Det er da klart at Skive Kommune ikke kan modsætte sig den retning Spar Vest Fondens bestyrelse ønsker, at trække kommunens udviklingen i når der følger penge med.

Det er trods påstand om det modsatte slet ikke min opfattelse, at Spar Vest Fonden superviserer borgmesteren, eller for den sags skyld store dele af kommunalbestyrelsen.

Skulle man forestille sig, at bestyrelsen for Spar Vest Fonden ville omgå egne vedtægter. Her sidder både direktører, advokater og arkitekter, foruden formanden Fritz Dahl.

Formandens hustru sidder ovenikøbet i Kulturcentrets bestyrelse sammen med bl.a. borgmester Peder Chr. Kirkegaard. Det er for mig helt utænkeligt, at der foregår nogen form for nepotisme.

Men det var vel nok ærgerligt, at børnene allerede var gået da Knud Bjerre ville hente dem ind til et billede med Obama.

Derfor var kun de syngende piger i København der blev nævnt på Obamas sociale medier. De glade børn med flag havde ellers været oplagt.

Indlæser debat