112

Sagen nærmer sig en afslutning: Litauiske tyve fra Vinde skal fortsat sidde bag tremmer

Politiet forventer, at sagen kan afsluttes i løbet af de næste fire uger

Udgivet:08. september 2023, 14.25

Læsetid:1 minut

Sagen imod den midtjyske hacker skulle oprindeligt være kørt som en tilståelsessag. Men da han kom for retten i august 2018, nægtede han sig skyldig. (Arkivfoto) Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Pauli Vendelbo
Journalist

INDBRUD De to mænd fra Litauen, der i begyndelsen af august blev anholdt og derefter varetægtsfængslet for en lang række indbrud i Vinde og Resen, har fået forlænget deres varetægtsfængsling i fire uger.

Det skete torsdag ved Retten i Viborg.

- De er blevet forlænget, så de som minimum skal sidde varetægtsfængslet til begyndelsen af oktober, siger efterforskningsleder Henrik Andersen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Han fortæller også, at efterforskningen indtil videre ikke har kastet flere sigtelser eller anholdelser af sig.

- Efterforskningen har bredt sig til en stor del af Midt- og Vestjylland, men den har altså indtil nu ikke betydet, at vi har kunnet anholde flere, siger Henrik Andersen.

De kommende fire uger vil efterforskningen fortsætte, men lederen forventer, at de fire uger er nok til at færdiggøre sagen.

- Jeg regner ikke med, at varetægtsfængslingen bliver forlænget igen. Vi skulle gerne blive færdige inden for de næste uger, så sagen kan komme for Retten, og der kan falde en dom, siger Henrik Andersen.

De to fængslede litauere er begge i begyndelsen af 30’erne, og de er fængslet på begrundet mistanke om, at de er gerningsmændene til minimum 32 indbrud på Skiveegnen.

Selv nægter de sig skyldige.