Kreativ familie rykker ind i gammel skole

Udgivet:31. marts 2016, 08.53

Læsetid:2 minutter

Hele familien samlet. Eva Mikkelsen med sønnen Charlie på skødet, mens storesøster Vilma sidder hos far Rasmus Johansen. Foto: Casper Jacobsen

Pauli Vendelbo
Journalist

7 år siden

Det er en familie med et særligt drive og store visioner, der er flyttet ind i den gamle skole på Dåsbjergvej i Fly.

Musikudgivelser i den gamle skolestue, forfatter-workshops i gymnastiksalen og børnekulturdage med mulighed for overnatninger er blot nogle af de idéer, som 37-årige Eva Mikkelsen og 38-årige Rasmus Johansen håber at kunne føre ud i livet.

Men de har et ønske om at gøre det i samarbejde med lokalsamfundet, for familien vil ikke træde nogle over tæerne eller stikke snuden for meget frem.

- Den store bygning skiller sig i forvejen ud, så der er ingen grund til, at vi også gør det, siger Rasmus Johansen beskedent.

I fire år boede Eva Mikkelsen og Rasmus Johansen i et bofællesskab på Trøjborg i Aarhus. Siden flyttede de sammen til et rækkehus i Brabrand og boede der i andre fire år.

I rækkehuset kom Vilma på tre år og Charlie på næsten et år til verden, og nu er hele familien flyttet til Fly. Og her har familien tænkt sig at bo lidt længere end fire år.

- Det er noget af et skifte for os, men vi havde brug for at få lidt luft under vingerne, og vi er ikke kommet her til Fly for bare at bo her i fire år. Børnene er indskrevet i institutioner, og vi tror på fremtiden her, så jeg tænker nærmere 40 år, siger Rasmus Johansen med et smil.

Det er ikke helt tilfældigt, at valget faldt på de gamle skolebygninger i Fly, da familien skulle finde dens nye hjem.

Rasmus Johansen er på nuværende tidspunkt selv folkeskolelærer i Aarhus, og han er vokset op i et hjem med en far, som var skoleinspektør, og en mor, der var skolesekretær. De var begge tilknyttet Karup Skole.

- Jeg har altid haft en idé om at købe Foulum Skole. Men den gik til anden side, og så slog vi til, da vi i vores søgen fandt det her fantastiske sted. Der er noget folkeligt over de her gamle skolelokaler, hvor så mange elever har gået, og det er der altså noget helt særligt ved, fortæller Rasmus Johansen.

Den gamle skole i Fly rummer cirka 460 kvadratmeter, og Eva og Rasmus er efterhånden ved at være kommet på plads. De er ved at have en plan klar for de fleste hjørner og kvadratmeter i huset.