Nu går det godt: Kun en ny smittet det seneste døgn

10. juni 2021, 21.57

Arkivfoto.

CORONA Kun en enkelt person i Skive Kommune er blevet registreret som smittet med coronavirus fra onsdag til torsdag.

Det betyder samtidig, at incidensen (antal smittede pr. 100.000 indbyggere målt over den sidste uge) er også faldet betragteligt.

Onsdag var den 80,8, og torsdag er den faldet til 67,7. I faktiske tal er 31 personer med bopæl i Skive Kommune blevet testet positive inden for de sidste syv dage.

Af de 31 personer er nogle af dem tilknyttet et mindre udbrud på Ådalskolens 0. til 6. årgang. På Brårup Skole er en lærer også testet positiv i denne uge.

Læs også
Lokale diskoteksejere jubler over dato for genåbning: - Det er et rigtigt godt tidspunkt
+Abonnement

I Viborg falder smitten også. Onsdag var incidenstallet 35,2, og torsdag er det tal faldet til 30,0. Smittetrykket har længe stille og roligt været dalende i Viborg, og det ser ud til at fortsætte. I den seneste uge har 29 personer, der er bosat i Viborg Kommune, afgivet en positiv coronaprøve.

I Holstebro er smitten stort set stabil. Onsdag var incidensen 61,5, og torsdag er den 59,8. Der er altså tale om et meget lille fald. 35 personer fra Holstebro Kommune er i løbet af de sidste syv dage blevet registreret som smittede med coronavirus.

På Mors er smittetrykket helt stabilt. Både onsdag og torsdag er incidensen 29,7. Det kan lyde lidt højt, men i faktiske tal er kun seks personer fra Morsø Kommune blevet smittet i løbet af den seneste uge.

På landsplan er der registreret 475 smittetilfælde fra onsdag til torsdag.

Læs også
Bryghusets eventchef glæder sig over corona-aftale: - Næsten som vi kender det fra før
+Abonnement

Indlæser debat...