Gå til hovedindhold
Lokalt

Benhårdt at blive centrum i storm omkring tidligere overborgmester

20-10-2020 KL. 07:54
Empty

Arkivfoto: Lindy Jørgensen

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Lørdag var Cecilie Sværke Priess ved at pakke for at flytte sammen med sin kæreste, da hun blev ringet op af Jyllands-Posten, der bad hende om at kommentere Københavns Kommunes nu tidligere overborgmester og nu tidligere næstformand for Socialdemokratiet Frank Jensens krænkende adfærd over for kvinder gennem adskillige år.

Cecilie Sværke Priess blev ringet op, fordi hun er formand for DSU i København. Hun krævede Frank Jensens afgang. Derefter stod hun pludselig centralt i et stormvejr, som mandag endte med, at Frank Jensen trak sig.

- Det var vildt, og det var meget hårdt, at så mange mennesker pludselig havde en mening om mig. Men det var det hele værd, at vi formåede at stå fast på vores mistillid til Frank Jensen, siger Cecilie Sværke Priess, der stammer fra Balling.

Hun er blevet udsat for voldsom og nedladende kritik på især Facebook, fordi hun ikke kunne acceptere at kindkys af Frank Jensen. Men netop dét er ikke sagen. Den er, at en magtfuld politiker over tre årtier uden konsekvenser gentagne gange har opført sig krænkende over for kvinder.

- Frank traf den rigtige beslutning mandag. Men jeg må også sige, at dermed slutter sagen ikke for ham, for Socialdemokratiet har iværksat en advokat-undersøgelse af sagen. Den kan vise, der dukker flere tilfælde af krænkelser, end dem, vi kender, op, siger Cecilie Sværke Priess.

Hun blev ikke ramt af tvivl, da hun pludselig stod helt centralt i kritikken af Frank Jensen.

- Jeg kan ikke medvirke til at holde hånden over en mand, der har så mange sager om krænkelser bag sig. Derfor er jeg glad for, jeg stod fast. De mange kritiske kommentarer om mig på Facebook har jeg ikke give opmærksomhed. Jeg har haft DSU bag mig gennem hele forløbet. Jeg har fået mange søde og positive beskeder fra folk i DSU. Den store opbakning medvirkede til, at jeg fik styrke til at stå fast. Og forløbet har vist mig, at det nytter at tage en væsentlig kamp som denne, fortæller Cecilie Sværke Priess.

Hun har været formand for DSU i Skive og for elevrådet på Skive Gymnasium. Cecilie Sværke Priess flyttede til København i 2018. Sidste år begyndte hun at læse jura på Københavns Universitet. Hun blev formand for DSU i København i begyndelsen af sidste år.

 

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland