Gå til hovedindhold
Lokalt

Beredskabschef med gode råd ved høst: Sådan undgår du bedst en markbrand

27-07-2020 KL. 07:27
Empty

Arkivfoto: Casper Jacobsen.

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Claus Bo Nielsen er ikke landmand, men han er helt klar til høst. Nordvestjyllands Brandvæsens beredskabsdirektør ved nemlig af erfaring, at høstsæsonen betyder mange udrykninger til brande.

Hvert år tilkaldes brandvæsenet på landsplan i snit til at slukke over 300 markbrande. For at reducere risikoen samarbejder beredskabet og landbruget om en række forholdsregler før og under høstarbejdet - så landmænd og brandmænd er godt forberedt, hvis uheldet skulle være ude, fortæller Claus Bo Nielsen i anledning af, at de første mejetærskere nu kan se på markerne.

- Vi ser hvert år mange brande i løbet af høstmånederne. En af de hyppigste årsager til brandene er, at maskiner laver gnister, som antænder markerne, eller at maskinerne bliver for varme og derfor antænder støv eller andet tørt materiale, siger Claus Bo Nielsen.

Han opfordrer derfor til, at man jævnligt husker at rengøre og tjekke sin mejetærsker. Det nytter nemlig noget at træffe sine forholdsregler, pointerer beredskabsdirektøren.

- Når først ilden får fat, så er tiden knap, og man kan virkelig gøre en stor forskel, hvis man er godt forberedt. Vi har set, at vandet fra marksprøjten eller et brandbælte, man kan lave med stubharven, kan redde afgrøder og maskiner. Men man skal ikke tage chancer, hvis ilden har fået fat.

- Få dig selv og andre på afstand og ring efter brandvæsenet på 112, lyder det ultimative råd fra Claus Bo Nielsen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kilde: SEGES

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken« Politichef med opfordring til unge op til hedebølge: »Skru nu ned for festmusikken«

112

15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv" 15-årig dreng frikender kammerater for overfald: "Jeg gjorde det selv"

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland