Gå til hovedindhold
Debat

Besparelse på oplevelsesmedarbejdere

08-10-2019 KL. 11:14
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Kære Skive Kommune.

Min kære mand Erik Larsen fik for lidt over et år siden desværre konstateret tidlig Alzheimer Demens. I den forbindelse starte oplevelsesmedarbejdere ved Skive Kommune, og han blev bevilget 16 timer med en af de fem nyoprettede oplevelsesmedarbejdere, som startede 1. januar 2019 i Skive Kommune.

Mødet med oplevelsesmedarbejderen har givet min mand mere indhold i livet. Han er nærmest helt høj, når de har været af sted på oplevelser sammen med oplevelsesmedarbejderen.

De går ture sammen - var ude at se arkæologi, hvor de var heldige, at de fandt træ fra fortiden - i skoven, hvor de hygger med mad over bål - Skive Museum - cykelture - sanketure hvor han har samlet urter ind fra naturen til kryddersnaps - fisketure - tur til Fur - Jesperhus - ude at se virksomheder - Jenle - bondegårdsbesøg - koncert i Skive Anlæg - familie-engagement, hvor vi pårørende har været med og mødes - svampetur - Morten Korch-museum osv. Dette er med til vække masser af sanser hos den demensramte og ikke mindst, minder dukker frem.

Jeg ser, min mand er begyndt at lyse mere op, er mere glad og smiler mere. Jeg oplever, at dette er godt for både ham og familien. Oplevelsesmedarbejderne gør en kæmpe forskel i et andet menneskes liv. De skaber vigtige stunder for den enkelte og får smilet frem og glimt i øjnene hos borgeren. Aktiviteter og masser af stjernestunder.

Dette er ikke kun for min mand, men også andre demensramte borgere i Skive Kommune.

Jeg håber inderligt, at Skive Kommune snart vågner op og prioriterer dette fremover, da de giver utrolig meget til de demensramte, og deres pårørende får en pusterum

Vågn nu op Skive Kommune. Vi kan ikke undvære de oplevelsesmedarbejdere. Det ender snart med dyre plejehjemspladser og pårørende, der går ned.

Demens er ikke for sjov for dem tæt på, og de trækker utroligt mange kræfter. De fire oplevelsesmedarbejdere er alle deres penge værd, men nu forlyder der, at der ikke penge til at forsætte efter 1. januar 2020 Det bliver et kæmpe nederlag og hårdt for de hjemmeboende demensramte og ikke mindst deres pårørende

At i overvejer at stoppe dette 1-1-2020 Skive Kommune, det er bestemt en ommer. Det må I kunne gøre bedre.

Få nu dette projekt med de kompetente og skønne og dygtige oplevelsesmedarbejdere der gør en KÆMPE forskel for den demensramte og pårørende til at fortsætte også i 2020

De er med til, at de demensramte får de udfordringer og oplevelser, som er med til at styrke deres hverdag med sygdommen demens, som aldrig vil forsvinde. De giver de demensramte udfordringer og oplevelser, som bestemt kan mærkes

F.eks. i sommerferien kunne jeg mærke på min mand, at der i de uger ingen oplevelsmedarbejder var. Det gjorde, han blev trist, rastløs og irritabel.

Kærlige hilsner

Rita Larsen,

pårørende til

demensramt mand,

Fyrrevænget 15,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland