Gå til hovedindhold
Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

12-11-2019 KL. 14:08
Empty

Vælger regionsrådet at effektuere den planlagte besparelse i neurologien i Skive, vil afdelingen på sygehuset i Skive miste godt tre millioner kroner årligt. Arkivfoto: Steen Don

  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Det er lidt af et puslespil, Region Midtjyllands regionsråd skal have til at gå op, når det gælder neurologien på sygehuse i regionen.

Neurologi omfatter blandt andet behandling og rehabilitering af mennesker med medfødte og erhvervede sygdomme/skader i hjerne og rygmarv. Det kan for eksempel være blodpropper eller blødninger i hjernen.

Regionshospitalet i Skive er i lighed med flere af Region Midtjyllands hospitaler kommet i spil, når det gælder neurologiens fremtidige struktur i Region Midtjylland. På anmodning af regionsrådet har embedsmænd analyseret området. Analysen lægger op til en besparelse på 10 millioner kroner, samtidig med kvaliteten af behandling og rehabilitering fremmes.

Analysen peger på, der skal nedlægges 2,3 ud af 30 sengepladser på den neurologiske rehabiliterings-afdeling på sygehuset i Skive.

10 pladser på de neurologiske afdelinger i Horsens og Randers skal flyttes til Aarhus Universitetshospital, hvis regionsrådet følger indstillingen.

Mandag drøftede Region Midtjyllands hospitalsudvalg sagen. Mødet gav ikke noget svar på fremtiden for sengepladserne i Skive, Horsens og Randers. Der var i udvalget enighed om at styrke visitationen af patienter til de neurologiske afdelinger i Region Midtjylland og tage behandling af mennesker med epilepsi hjem fra epilepsi-sygehuset Filadelfia i Dianalund på Sjælland.

- Vi i Venstre synes ikke, det er nogen god idé at reducere antallet af sengepladser på neurologiske afdelinger, inden vi klart kender behovet. Vi støtter heller ikke nu at flytte neurologiske sengepladser fra Randers og Horsens til Aarhus, oplyser Ib Bjerregaard (V), næstformand for Hospitalsudvalget.

Neurorehabilitering af samme kategori som i Skive (30 pladser) har Region Midtjylland også i Lemvig (13 pladser) og Hammel (24 pladser). Det vil sige, der er en overvægt af den kategori af sengepladser i den vestlige del af Region Midtjylland.

- Mange i den østlige del af regionen må tage til den vestlige del af regionen, når de skal genoptrænes som følge af neurologisk sygdom, siger Birgit Christensen (S), medlem af Hospitalsudvalget.

Hun lægger vægt på, at sagen skal analyseres nærmere, inden Region Midtjyllands forretningsudvalg skal drøfte sagen, hvorefter regionsrådet afgør, hvordan neurologien i Region Midtjylland skal se ud i fremtiden. Der er i Hospitalsudvalget blandt andet usikkerhed omkring de økonomiske konsekvenser af det oplæg, embedsmænd har givet.

Vælger regionsrådet at effektuere den planlagte besparelse i Skive, vil afdelingen miste godt tre millioner kroner årligt, og den besparelse vil koste job i Skive.

Neurologisk genoptræning på den kategori af afdelinger, som afdelingen i Skive tilhører, er ifølge embedsmænd »skævt fordelt med 43 senge i den vestlige del af regionen (Skive og Lemvig) og 24 i den østlige del af regionen (Hammel). Det betyder, at der i dag er patienter fra den østlige del af regionen, der behandles i Skive. Endelig vurderes det, at det faglige miljø i Skive kan opretholdes med et mindre sengeantal, hvilket vil være vanskeligere i for eksempel Lemvig«.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland