Lokalt

Bestormet af ledige: Podejob revet væk

I forbindelse med den delvise genåbning af skolerne på mandag, er Skive Kommune i gang med at uddanne de såkaldte pode-teams, der skal teste elever og medarbejdere to gange om ugen.

Skive Kommune har i første omgang ansat fire mennesker til at passe de job. De nye medarbejdere er blevet ansat via Jobcenter Skive.

Mange ledige henvendte sig, efter Jobcenter Skive slog jobbene op, og alle podejob er nu besat.

Når afgangselever i Skive Kommunes folkeskoler på mandag genoptager undervisning på skolerne, skal de testes for corona to gange pr. uge.

Det samme skal lærere, der underviser på skolerne. Elever og lærere, der fortsætter med ren online-undervisning, er ikke omfattet af kravet om to test pr. uge.

- Vi er meget glade for, at vores afgangselever kan få lov til at møde ind igen fra på mandag. Men vi havde faktisk forberedt os på, at der var tale om samtlige klassetrin i folkeskolen. Det var i hvert fald det scenarium, vi var i gang med at forberede os på. Så vi har tilbudt kursus til flere pode-teams, end vi får brug for lige nu. Og hvis de øvrige klasser sendes i skole om 14 dage, har vi derfor pode-teams klar til dem. Så der er desværre ikke flere muligheder for at blive en del af den opgave for nuværende, siger Mette Nielsen, der er souschef i skole- og dagtilbudsafdelingen i Skive Kommune.

- Men det er rigtig dejligt, at der er så mange, der har vist interesse for at bidrage til den vigtige opgave. Og vi skal nok melde ud, hvis vi igen får brug for flere medarbejdere til vores pode-teams, siger Mette Nielsen.

Foto: Jakob Stigsen Andersen