Gå til hovedindhold
Lokalt

Bestyrelse skærer igennem på skole: Forstander sendt hjem

21-06-2019 KL. 14:50
Empty
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Forstanderen for Produktionshøjskolen Marienlyst i Skive gennem de seneste 11 år, Sven Irgens Møller, blev for få dage siden blev fritaget for tjeneste.

Han har desuden modtaget en skrivelse om, at man var »sindet« at opsige ham pr. 1. juli

- Jeg kan bekræfte, at jeg midlertidigt er sendt hjem lige før overgangen til FGU’en, siger Sven Irgens Møller.

FGU’en, der er forkortelsen for den nye nordvestjyske Forberedende Grunduddannelse, træder i kraft til august. Et bredt flertal i Folketinget står bag den nye uddannelse for unge under 25 år, der ikke umiddelbart kan gå i gang med en ungdomsuddannelse.

Hertil overgår de statslige tilskud, som hidtil er gået til 88 produktionsskoler over hele landet, og Skive Kommune ejer de bygninger, som gennem mange år har rummet Produktionshøjskolen Marienlyst.

Lærere og elever fra produktionsskolen har gennem mange år arbejdet med byggeriet af et træskib, den såkaldte krydstoldjagt. Nu efterlyser de frivillige i foreningen bag indsamlingen af midler til byggeriet nogle svar.

Det synes også at være et åbent spørgsmål, hvad der skal ske med malkekøerne og gården Gl. Børsting i Salling, der er blevet handlet som led i projektet »LivSalling«.

Projektet blev i 2015 støttet af Villum Fonden og Velux Fonden med 4.820.000 kroner.

- Jeg ønsker ikke at udtale mig på nuværende tidspunkt, siger formanden for Produktionshøjskolen Marienlyst, Bill Pharsen.

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Lokalt

Forsiden lige nu

Lokalt

Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu Besparelser drøftet: Sengepladser på sygehuset i Skive lever endnu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland