Gå til hovedindhold
Debat

Bevar hjælperordningen

28-05-2019 KL. 13:56
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Tænk hvis du ikke kan gå i biografen eller besøge en ven, når du har lyst, fordi du er afhængig af hjælp fra andre. For den sags skyld på uddannelse og job! Det er hverdagen for de mange mennesker med handicap, som er helt afhængig af hjælp.

Til den gruppe borgere har vi skabt det, der i udgangspunktet er verdens bedste hjælperordning - den såkaldte BPA-ordning.

En ordning, der skal sikre, at mennesker med en funktionsnedsættelse har den praktiske hjælp i hverdagen, der skal til for at kunne fungere på lige vilkår med andre mennesker.

Men BPA-ordningen er under pres, og vi oplever oftere og oftere, at vores medlemmer får frataget deres ordning, får reduceret i antallet af hjælpertimer eller slet ikke får muligheden for at få ordningen bevilget.

Samtidig ser vi, at der er voldsomt mange fejl i sagsbehandlingen af BPA-sagerne. Faktisk finder Ankestyrelsen fejl i 50 procent af sagerne. Det ligner en kommunal spareøvelse. Det er urimeligt, og det forringer livskvaliteten.

I CP Danmark synes vi, at man skal have mulighed for at leve præcis det liv, man ønsker, også selvom man er født med et handicap. Sæt mennesket før systemet - bevar hjælperordningen.

CP Danmark (tidl. Spastikerforeningen) er en handicappolitisk organisation, der arbejder for at forbedre livsvilkårene for de 10.000 mennesker i Danmark, der har cerebral parese (spastisk lammelse).

Jørgen Knudsen,

kredsformand

i CP Danmark,

kreds 16, Skive/Viborg,

Asgårdvej 11,

7800 Skive

Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste Debat

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland