Gå til hovedindhold
Ritzau Udland

Biden advarer Johnson mod at røre nordirsk fredsaftale

17-09-2020 KL. 09:30
I USA advarer den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden Storbritannien om, at det må respektere fredsaftalen i Nordirland. I modsat fald vil briterne ikke kunne få en handelsaftale med amerikanerne. (Arkivfoto)
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

I USA advarer den demokratiske præsidentkandidat Joe Biden Storbritannien om, at det må respektere fredsaftalen i Nordirland. I modsat fald vil briterne ikke kunne få en handelsaftale med amerikanerne.

Vi kan ikke tillade, at Langfredagsaftalen, som bragte fred til Nordirland, bliver ofret i forbindelse med brexit, siger Biden i et tweet.

- Enhver handelsaftale mellem USA og Storbritannien må være baseret på respekt for aftalen og hindre tilbagekomsten af en hård grænse. Punktum, hedder det i udmeldingen fra den demokratiske præsidentkandidat.

Den britiske udenrigsminister, Dominic Raab, har under et besøg i Washington forsøgt at berolige amerikanske politikere om, at den britiske regering har kontrol over situationen, efter at det er kommet til en ny krise omkring brexit.

Den republikanske udenrigsminister, Mike Pompeo, har udtrykt tillid til Boris Johnsons konservative regering.

Men i Washington har Demokraternes flertalsleder i Repræsentanternes Hus, Nancy Pelosi, sagt, at "der er ingen chance for, at en amerikansk-britisk handelsaftale kommer gennem Kongressen", hvis briterne bryder internationale aftaler som Langfredagsaftalen.

Pelosi sagde efter drøftelser med Raab, at Storbritanniens udtræden af EU ikke vil få lov til at "bringe freden i fare i Nordirland".

Hun sagde, at Kongressens underhus, som hun leder, vil forsvare den historiske fredsaftale fra 1998 som en "håbets ledestjerne for fredselskende folk i hele verden".

/ritzau/Reuters


Retningslinjer for debatten
  • Del på Twitter
  • Del på LinkedIn
  • Del på email

Mest læste

Avisannonce

Seneste

Forsiden lige nu

Seneste sport

Seneste 112

Seneste ind-/udland